Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 34 2004

Kunst en cultuur in de Maasduinen.

milsbeek van Mourik

Tal van activiteiten in Mook en Middelaar, Gennep en Bergen tijdens weekend van 2 en 3 oktober a.s.

In het weekeinde van 2 en 3 oktober a.s. organiseert de Stichting Jacques van Mourik diverse kunst- en cultuuractiviteiten in de gemeenten Mook en Middelaar en Gennep. Het IFMA-kunstcollectief organiseert op 3 oktober een Open Dag van de aangesloten ateliers en galeries in de gemeente Bergen.

De activiteiten zijn gericht op iedereen die actief kennis wil maken met kunst en cultuur in de regio Maasduinen. Wandelen waar schilders hebben gewoond en gewerkt. Fietsen langs beelden in de openbare ruimte. Deelnemen aan een excursie. Kijken in ateliers en galeries en een tentoonstelling bezoeken. Of meedoen aan een workshop tekenen, boetseren, etsen of schilderen onder leiding van een kunstenaar. Kortom: keuze in overvloed en leuk voor jong en oud!

Wilt u aan de excursie of aan een of meer workshops deelnemen, dan is aanmelding vooraf noodzakelijk.

Wandelen en fietsen

Op de website home.planet.nl/~StichtingVanMourik vindt u vanaf 20 september a.s. routebeschrijvingen, die u zelf kunt uitprinten. U kunt ook zelf aan de hand van de brochure 'kunst en cultuur in de Maasduinen' een route uitzetten. Deze brochure is begin juli huis aan huis verspreid. Mocht u deze niet meer in uw bezit hebben, dan kunt u deze gratis afhalen bij het VVV-agentschap aan de Witteweg 10 in Plasmolen of bij VVV op de Markt in Gennep.

Excursie met de baron

Op beide dagen kan vanaf 10.30 uur worden deelgenomen aan een excursie op het landgoed St. Jansberg onder leiding van baron Frans van Verschuer, wethouder van de gemeente Mook en Middelaar. Baron van Verschuer kan smakelijk vertellen over de flora en fauna en de historie van het landgoed, maar ook over de Plasmolense schilders, de Romeinse villa, de watermolen en de waterval. De excursie duurt circa anderhalf uur.
Vooraf schriftelijk aanmelden is noodzakelijk via e-mail: stichtingvanmourik@planet.nl of per brief(kaart) bij: Stichting Jacques van Mourik, Stationsstraat 23, 6584 AR Molenhoek.

Workshops
Op beide dagen kunt u ook deelnemen aan workshops onder leiding van kunstenaars in hun eigen ateliers, of op een andere inspirerende locatie. De workshops duren 2 à 3 uur. In het Van Mourikhuis in Plasmolen - met uitzicht op de Geuldert ! - kan men tekenen. In een atelier in Milsbeek kan worden geboetseerd. In Mook kan bij een kunstenares aan huis het etsen met droge naald worden geleerd. Verder kunt u bij een kunstenaar in Milsbeek leren schilderen. Een uitvoerige beschrijving van de workshops is te vinden op de website van de Stichting Jacques van Mourik en in een folder die bij de VVV-agentschappen in Plasmolen en Gennep verkrijgbaar is. Aanmelding vooraf is noodzakelijk om aan de workshops deel te kunnen nemen. Dit kan door overmaking van een bedrag van 10 (materiaalvergoeding) per workshop op een van de rekeningen van de Stichting (zie website of folder).

Bezoek aan ateliers, galeries en exposities
Op 2 en 3 oktober kan ook Atelier de Roeper in Mook worden bezocht. Hetzelfde geldt voor Galerie Weckx in Mook en het Atelier van Peter Roovers (1903-1991) bij het kasteel in Heijen.
Tevens kunnen op 3 oktober exposities worden bekeken in het gemeentehuis van Mook en Middelaar en in Villa Bergzicht in Molenhoek (zie voor de exacte tijden de website of folder van de Stichting). Wilt u ateliers of galeries in de gemeente Bergen bezoeken, die zijn aangesloten bij het IFMA-kunstcollectief, kijk dan voor de adressen in de brochure 'kunst en cultuur in de Maasduinen' die ook bij de VVV-agentschappen verkrijgbaar is.

na Bouwvakantie herstart werkzaamheden

RECONSTRUCTIE RIJKSWEG TIJDELIJK ONDERBROKEN
Zoals eerder vermeld worden in de huidige vakantieperiode geen werkzaamheden aan de Rijksweg te Mook uitgevoerd. De benodigde bebording en omleidingen zijn gedurende deze periode niet nodig en zijn verwijderd. Het is de bedoeling dat na de bouwvakvakantie op 23 augustus a.s. met fase 2b wordt gestart. Door vertraging is de fasering en planning van het werk gewijzigd, waarbij o.a. fase 2 is opgedeeld.

De nieuwe fasering en bijbehorende planning is als volgt:
-Fase 2b: van Neukirchenstraat tot Veldweg, 23 augustus (week 35) tot medio oktober.

-Fase 3 : Veldweg tot spoorviaduct, medio oktober tot medio november. De werkzaamheden in fase 2b komen in grote lijnen overeen met de vorige fasen. Vernieuwen van de asfaltrijbaan, het aanbrengen van fiets- en voetpaden, vervangen van vuilwater riolering, het aanleggen van een regenwaterriool en werkzaamheden door de nutsbedrijven.

Communicatie/vragen
De werkwijze voor het stellen van vragen en overige communicatie met de projectbegeleiders blijft ongewijzigd. Aanwonende met vragen of problemen kunnen de opzichter of uitvoerder van het werk ter plaatse aanspreken. Bewoners die niet in de gelegenheid zijn om contact te maken met de toezichthouders, kunnen een briefje met een