Politie Amsterdam-Amstelland

Motorrijder zwaargewond bij aanrijding
19-8-2004. Donderdagmorgen rond halfvier raakte een 36-jarige motorrijder ernstig gewond bij een aanrijding met een personenauto. De man reed op zijn motor in de De Lairessestraat toen hij op een kerende auto botste. De bestuurder zag waarschijnlijk de motorrrijder over het hoofd.
De motorrijder liep diverse fracturen en zwaar inwendig letsel op. De ongevallendienst onderzoekt de aanrijding.
Scholen weer begonnen

19-8-2004. Nu de scholen weer begonnen zijn, begeven veel kinderen zich in het verkeer. Om alles in veilige banen te leiden en ongelukken te voorkomen is 3VO ook dit jaar weer een campagne gestart: "De scholen zijn weer begonnen". Enkele tips voor automobilisten:

Rijd 30 km p/u in een woonwijk.

Geef kinderen zoveel mogelijk voorrang.

Denk aan brommers en scooters op de rijbaan.

Verkeer van rechts heeft voorrang.

Breng kinderen niet met de auto naar school, als dit niet noodzakelijk is.

Wanneer u vanwege de afstand toch genoodzaakt bent uw kind met de auto te brengen, parkeer dan niet in de straat rond de school.

Meer informatie over verkeerveiligheid voor automobilisten, kinderen en ouders is te vinden op de site van 3VO.


---

Veel overtredingen tijdens verkeerscontroles

19-8-2004. Woensdag zijn werden door de hele regio controles gehouden. Piet Heintunnel
Woensdagavond rond half acht zagen agenten een 22-jarige automobilist met 129 km p/u door de Piet Heintunnel rijden. De toegestane snelheid is 70 km per uur. De snelheidsduivel moest zijn rijbewijs inleveren en heeft een proces-verbaal gekregen.

Utrechtsestraat
In de nacht van woensdag op donderdag reed een 26-jarige motorrijder met 91 km per uur door de Utrechtsestraat. De toegestane snelheid daar is 30 km per uur. Ook deze bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Amsterdam
Woensdagmiddag en -avond hebben agenten in de regio verschillende controles gehouden. Er werden met behulp van een lasergun circa 80 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 129 km per waar slechts 70 km per uur toegestaan is. Er werden ook twee bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel. Twee automobilisten werden betrapt op bellen zonder handsfree set. De bestuurders kunnen thuis een bekeuring verwachten. 19-8-2004. Woensdagavond rond halfnegen werd een videotheek aan de Jan Evertsenstraat overvallen. Een gewapende man kwam de zaak binnen en bedreigde de beheerder met een vuurwapen. Hij werd gedwongen geld uit de kassa af te geven. De berover liep vervolgens met zijn buit de zaak uit in de richting van de Jan Evertsenstraat. Niemand raakte gewond.
---

Straatrovers in beeld: twee arrestaties

19-8-2004. Donderdagochtend omstreeks drie uur werd een 34-jarige Britse toerist in de binnenstad beroofd door twee mannen. Cameratoezichthouders zagen de beroving gebeuren en stuurden onmiddellijk agenten er opaf. Beide berovers, twee mannen van 49 en 36 jaar jaar, konden in de omgeving worden gearresteerd. Het slachtoffer raakte niet gewond. Het Coordinatie Punt Straatroof onderzoekt de zaak.
18-8-2004. Dinsdagavond is een onbekende man overleden na een zwempartij in de Gaasperplas. Omstanders zagen dat de man vrij snel onder water verdween en niet meer bovenkwam. Direct werd 112 gebeld. Een omstander probeerde de man onder water te vinden maar dat lukte niet.

Duikers van de brandweer wisten kort na zes uur de man boven water te halen. Het slachtoffer werd direct gereanimeerd. Ook in de ambulance bleef men reanimeren, maar dit heeft helaas niet mogen baten.