Politie Amsterdam-Amstelland

Overval videotheek Jan Evertsenstraat
19-8-2004. Woensdagavond rond halfnegen werd een videotheek aan de Jan Evertsenstraat overvallen. Een gewapende man kwam de zaak binnen en bedreigde de beheerder met een vuurwapen. Hij werd gedwongen geld uit de kassa af te geven. De berover liep vervolgens met zijn buit de zaak uit in de richting van de Jan Evertsenstraat. Niemand raakte gewond. 129 km per uur waar slechts 70 km per uur toegestaan is. Er werden ook Straatrovers in beeld: twee arrestaties

19-8-2004. Donderdagochtend omstreeks drie uur werd een 34-jarige Britse toerist in de binnenstad beroofd door twee mannen. Cameratoezichthouders zagen de beroving gebeuren en stuurden onmiddellijk agenten er opaf.

Beide berovers, twee mannen van 49 en 36 jaar jaar, konden in de omgeving worden gearresteerd. Het slachtoffer raakte niet gewond. Het Coördinatie Punt Straatroof onderzoekt de zaak.
---
Motorrijder zwaargewond bij aanrijding
19-8-2004. Donderdagmorgen rond halfvier raakte een 36-jarige motorrijder ernstig gewond bij een aanrijding met een personenauto. De man reed op zijn motor in de De Lairessestraat toen hij op een kerende auto botste. De bestuurder zag waarschijnlijk de motorrrijder over het hoofd.
De motorrijder liep diverse fracturen en zwaar inwendig letsel op. De ongevallendienst onderzoekt de aanrijding.