Ingezonden persbericht


Ranking Gartner helpt Axios haar entree te maken in het Amerikaanse hart van ITIL-land

AMSTERDAM: 19 augustus 2004. Axios Systems (www.axiossystems.com), de eerste de softwareleverancier die de IT Infrastructure Library (ITIL) filosofie heeft geadopteerd, heeft haar positie versterkt in Minneapolis, ITIL-hoofdstad van Noord-Amerika door het winnen van haar eerste klant.

Smead Manufacturing (www.smead.com), marktleider in kantoorartikelen en archiefbeheersystemen heeft de bekroonde Helpdesk en IT-Service Managementoplossing assyst van Axios aangeschaft via een overeenkomst met NetSource America Inc.

"Ons belangrijkste vereiste voor een oplossing was dat het de volledige geïntegreerde ITIL-processen zou ondersteunen," zegt Todd R. Schroeder, Manager Interface Systems en IS Service Desk van Smead. "We waren zeer onder de indruk van de onderzoeken van industrieanalist Gartner, dat Axios zeer hoog rankt."

assyst, door Axios ontwikkeld als de enige echte ITIL-softwareoplossing, is geïnstalleerd op de IS Service Desk van Smead in Hastings (MN) en draagt zorg voor Incident, Problem, Change, Asset en Configuration Management. Smead bestaat bijna 100 jaar, heeft 5.000 producten in haar assortiment en 3.400 werknemers in 15 productiefabrieken gevestigd in Noord-Amerika, Nederland, Mexico, Estland, Finland, Frankrijk en de UK.

Minneapolis-St Paul is bekend als ITIL-hoofstad van Noord-Amerika, omdat het de thuisbasis is van een groot deel van de leden van IT Service Management Forum (itSMF), de onafhankelijke, non profit organisatie die een belangrijke rol speelt in de Service Management industrie en die meer dan duizend organisaties wereldwijd vertegenwoordigt. Eén van haar hoofddoelstellingen is het ondersteunen en beïnvloeden van de ontwikkeling van Best Practice standaarden en normen voor IT-Service Management zoals ITIL.

"Dit is een zeer zware en uitvoerige implementatie, waarbij een groot aantal capaciteiten van assyst worden gebruikt," zegt Gregg H. Rudolph, Voorzitter en CEO van NetSource Amerika Inc. "Wij hopen dat het de eerste is van velen in het Midden-Westen van Amerika."

NetSource (www.NetSourceAmerica.com) werd vorig jaar aangewezen als erkende reseller van assyst in Noord-Amerika. Het biedt ondernemingen outsourcing van diensten, adviesdiensten en softwareoplossingen gericht op het beheren van IT-infrastructuren. NetSource gebruikt op ITIL-gebaseerde processen en levert softwareoplossingen die lagere kosten en betere service voor IT-eindgebruikers mogelijk maakt.

Laurence Scott-Mackay, Business Development Manager van Axios Systems in Noord-Amerika, becommentarieert: "Dit is bijzonder toepasselijke en goede overeenkomst voor ons, omdat dit het kloppende hart van ITIL is. Een groot aantal Fortune 500 bedrijven is eveneens gevestigd in en rond Minneapolis-St Paul en wij zijn ervan overtuigd in dit gebied meer successen te behalen."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Axios Systems Benelux
Astrid van den Broek
Marketing Assistant
Tel: +31 (0) 20 521 0290
E-mail: astrid.van.den.broek@axiossystems.com

Axios Systems

Axios Systems (www.axiossystems.com) is de toonaangevende leverancier van op 'Best Practice' gebaseerde geconsolideerde IT-Service Management softwareoplossingen.

Onze klantgeoriënteerde aanpak gecombineerd met ons toonzettende geïntegreerde technologieraamwerk verzekert onze klanten dat zij hun dienstverlening en ondersteuning wereldwijd kunnen laten aansluiten op de doelstellingen van hun business.

Door de voordelen van 15 jaar productontwikkeling en investering in 'Best Practice' principes begeleidt assyst, onze oplossing, gebruikers intuïtief door IT Infrastructure Library (ITIL) processen.

Het implementeren van assyst in organisaties optimaliseert de IT-infrastructuur efficiency, vermindert de total cost of IT ownership en garandeert een snelle return on investment.

Onze toewijding aan 'Best Practice' is zichtbaar door als eerste gecertificeerd te zijn voor BS15000, werelds eerste formele standaard voor IT-Service Management.

Naast haar hoofdkantoor in de UK heeft Axios kantoren in Amerika, Europa en Azië.

-----------------------
Axios Systems Persbericht

---- --