Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht 19-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Verkeersongeval letsel

AMERSFOORT- Op woensdagavond heeft op de kruising Langegracht/ Breestraat een aanrijding met letsel plaatsgevonden.

Omstreeks 23:05 uur zijn er twee fietsers met elkaar in aanrijding gekomen. Een 29-jarige vrouw en haar vriend fietsten op de Langegracht in de richting van de Breestraat. Vanuit de Breestraat kwam een 48-jarige man de Langegracht opgefietst, en nam vermoedelijk de binnenbocht waardoor hij en de vrouw frontaal met elkaar in botsing kwamen.

Hierop kwam de vrouw ten val en is vervolgens door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ze liep vermoedelijk een hersenschudding op. Onderzoek wees uit dat de fietsers alcohol hadden genuttigd. Bij de ademanalyse bliezen beiden 505 ug/l, terwijl wettelijk 220 ug/l is toegestaan. Tegen de fietsers is proces-verbaal opgemaakt.

Hennep

AMERSFOORT- Op woensdagavond is rond 22:40 uur in een woning gelegen aan de Mattenbies te Amersfoort, voor de tweede keer een hennepplantage opgerold.

Ongeveer een jaar geleden werd in de woning aan de Mattenbies een kwekerij van 300 planten weggehaald. Korte tijd geleden werd de 39-jarige man uit Amersfoort gecontroleerd in zijn auto en bleek een flinke hoeveelheid hennepafval in te vervoeren. Met deze informatie besloten de agenten op woensdagavond een hercontrole uit te voeren. Hier werd opnieuw een plantage aangetroffen. Ditmaal werden er 200 planten weggehaald. Qua elektriciteit bleek er geen sprake van diefstal maar het was niet op deskundige manier aangelegd.

Alle planten, apparatuur en dergelijke worden vernietigd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

AMERSFOORT- In de nacht van dinsdag op woensdag is, rond 01:00 op het Piet Mondriaanplein, een 40-jarige vrouw uit Amersfoort geslagen met een riem.

In de nacht van dinsdag op woensdag liep een 40-jarige vrouw uit Amersfoort op het Piet Mondriaanplein te Amersfoort, vlakbij het station. Daar ging zij een café binnen waar zij een opmerking plaatste tegen een man die op dat moment aan de bar zat. Vervolgens ging zij naar buiten, waarop zij merkte dat de man haar achterna kwam. De vrouw maakte haar excuses voor hetgeen gezegd en legde uit dat het een geintje was. De man had hier geen boodschap aan en trok vervolgens zijn broekriem los. Hiermee sloeg hij meerdere malen in het gezicht en op het lichaam van de vrouw. Vervolgens is zij weggelopen in de richting van de Soesterweg.

In het ziekenhuis bleek dat de rechterzijde van haar gezicht gekneusd was.

Signalement van de man; een blanke man van ongeveer 26 jaar, mager postuur, tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, brildragend en een zwart petje.