1e persbericht van donderdag 19 augustus 2004

Eindhoven 19-08-2004 - Berichten uit de regio

Zuidoost-Brabant: Wanneer aangifte doen in het buitenland?

De Politie Brabant Zuid-Oost waarschuwt mensen dat zij bij de politie in Nederland geen aangifte kunnen doen van een strafbaar feit dat in het buitenland plaatsvond. Deze aangifte moet gedaan worden op de plaats, in het buitenland, waar het feit gebeurd is.

Eindhoven: Man slaat ruit woning in

In een woning aan de Hoogstraat is donderdag rond 8.00 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het inslaan van de ruit van de voordeur van de betreffende woning. Een bewoner kwam de verdachte in de gang tegen. De verdachte gaf aan in het pand te wonen. De verdachte had echter de verkeerde woning te pakken. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Dronken automobilist botst tegen verkeerslicht

Op de Eisenhowerlaan is donderdag rond 3.55 uur een 29-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man was kort voor zijn aanhouding met zijn auto tegen een verkeerslicht gebotst op de Eisenhowerlaan. Hij bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 1,55 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen na woninginbraak

In een woning aan het Grashoen is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De dader maakte de voordeur open om binnen te komen. Weggenomen werden een GSM, een paar honderd euro en autosleutels. Vervolgens werd de auto van de bewoners, een zwarte Peugeot 307 met het kenteken 66-NP-DS, gestolen.

Eindhoven: Aanhouding voor mishandeling

Op de Deken van Somerenstraat is woensdag rond 15.30 uur een 54-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het schoppen van een beveiligingsmedewerker in een gebouw aan de Deken van Somerenstraat. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van handel in drugs aangehouden

Op het Stationsplein is woensdag rond 16.25 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het verkopen van harddrugs. Op de grond, in buurt van de man, werd een brokje cocaïne aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na stelen handtas

Een getuige heeft woensdag rond 15.00 uur een 24-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats op de Meerveldhovenseweg in de kraag gegrepen en overgedragen aan de politie. Hij zag de verdachte een handtas uit een fietstas nemen van een 60-jarige vrouw uit Eindhoven. De vrouw merkte pas dat haar tas weg was toen ze thuiskwam. De tas werd bij de verdachte aangetroffen. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Hennepkwekerij ontdekt na brandmelding

Na een brandmelding in een woning aan de 1e Tussendijk werd woensdagavond rond 20.00 uur een hennepkwekerij ontdekt. De beginnende brand kon snel door de brandweer worden geblust. In het pand werden ruim 2.000 hennepplanten aangetroffen. De stroom bleek illegaal afgetapt te zijn. Hierin ligt ook de oorzaak van de brand. De politie is op zoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Budel: Gewapende overval

Op een tankstation aan de Dr. Ant. Mathijsenstraat vond woensdag rond 15.15 uur een gewapende overval plaats. Een medewerkster werd door een man bedreigd met een vuurwapen. De man eiste geld en is vervolgens met een paar honderd euro vertrokken. De dader is tussen de 25 en 28 jaar en ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft een mager postuur en droeg een spijkerbroek met een wit shirt met daar overheen een donker soort jack. Ook had hij een zwart petje op tijdens de overval.

Liessel: Snelheidscontrole

Op het Loon zijn woensdag tussen 13.45 en 16.45 uur 150 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 10 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 85 km/u.

Nuenen: Verdachte van beroving aangehouden

Op de Collse Hoefdijk zijn woensdag rond 18.25 uur twee jongens uit Nuenen van 15 en 17 jaar aangehouden. Getuigen zagen de verdachten in de omgeving van de Gulberg op een bromfiets achter een 15-jarig meisje uit Nuenen, zij reed op een scooter, aanrijden. Het meisje is kunnen ontsnappen. De getuigen volgden de twee jongens en konden hen op een terrein aan de Collse Hoefdijk in de kraag grijpen en overdragen aan de politie. Het tweetal wordt ook verdacht van het wegnemen van een rugzak van een 21-jarige inwoner van Nuenen. Dit gebeurde rond 17.30 uur op de Nuensedijk, waar het slachtoffer op dat moment achter op de scooter van zijn 18-jarige vriend uit Nuenen zat. Het tweetal werd plotseling ingehaald door twee personen op een bromfiets met bivakmutsen op. Ze riepen dat de jongens moesten stoppen. De bestuurder van de scooter gaf echter vol gas om te ontsnappen. Het 21-jarige slachtoffer kreeg een trap in zijn rug en zijn rugzak werd van zijn rug getrokken. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Valkenswaard: Inbraak

In een winkel aan de Willibrorduslaan is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De dader vernielde een ruit om binnen te komen. Uit het pand werd een nog onbekend aantal sigaretten en parfum gestolen.

Waalre: Auto tegen lantaarnpaal

Op de Gorloopbaan is woensdag rond 16.50 uur een 58-jarige automobilist uit Waalre de controle over zijn voertuig verloren in een bocht en vervolgens tegen een lantaarnpaal gebotst. De auto is uiteindelijk op zijn kop in de berm terechtgekomen. De bestuurder is met onbekende verwondingen overgebracht naar het St. Annaziekenhuis. Bij hem is een bloedproef afgenomen om te kijken of de man teveel had gedronken. De 60-jarige bijrijder uit Waalre is eveneens met onbekende verwondingen overgebracht naar het MMC in Veldhoven.