Gemeente Enschede

Definitief Ontwerp Het Brunink vastgesteld


Enschede, 19-08-2004

Aan de zuidrand van Enschede ontwikkelt de gemeente Enschede het plan 'Het Brunink'. Het plan bestaat uit voornamelijk grote vrije kavels alle ten behoeve van particulier opdrachtgeverschap, verdeeld in verschillende velden die gefaseerd worden ontwikkeld. Nadat in 2002 het globale bestemmingsplan door de Raad is vastgesteld, zijn nu het verkavelingplan en het inrichtingsplan van de openbare ruimte van de woonvelden 1 en 2 van Het Brunink gereed. Hierdoor kan onder andere begonnen worden met het bouwrijp maken en de start van de verkoop van de kavels in woonveld 1 en 2.

In het verkavelingplan dat een lage woningdichtheid kent staat de grootte en de ligging van de kavels weergegeven. Het verkavelingplan van woonveld 1 bestaat uit 21 royale kavels en een gebouw met 8 appartementen. Het plan van woonveld 2 kent 18 royale kavels. De oppervlakten van de woonkavels variëren van circa 500 m' tot circa 1500 m'.

In het inrichtingsplan van de openbare ruimte ligt het accent op de groene zomen rondom de woonvelden, die samen het groene casco in het woonlandschap vormen. Reeds in het voorjaar van 2005 wordt, in het kader van de zogenaamde Spaanse pilot, begonnen met de groenaanleg. Dit gebeurt vooruitlopend aan de individuele kavelbebouwing. Hiermee wordt beoogd dat de potentiële kavelkopers een beter beeld verkrijgen van de ligging en omgeving van de kavels.
Verder houdt het inrichtingsplan rekening met bestaande woningen en bestaande beplanting. Het inrichtingsplan heeft bovendien eenzelfde karakter als dat van het buitengebied.
In het beeldkwaliteitplan staan voor de kavelkoper en diens architect en aannemers handvatten voor de bouw van de woning. Zo gaat de beeldkwaliteit uit van een grote diversiteit van de woningen. Er is voor de kaveleigenaren veel vrijheid in het creëren van de eigen wensen ten aanzien van de woning, passend binnen de sfeer van het woonveld. Per woonveld wordt nadrukkelijk een eigen karakteristiek nagestreefd.
Kopers krijgen, indien gewenst, begeleiding bij het bouwproces.

Voor de marketing en verkoop van de kavels wordt gebruik gemaakt van de campagne 'Royaal wonen'. Met deze campagne gaat de gemeente Enschede de komende jaren de woonkavels in Enschede promoten en aan de man brengen. Via de website www.royaalwonen.com is meer informatie over de campagne te vinden.

---

Gepubliceerd op 19-08-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar