Politie Zuid-Holland-Zuid

19/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

19-08-2004 - Persberichten District II

REGIONALE FIETSENKIJKMIDDAG
REGIO- Op woensdag 1 september 2004 houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid een fietsenkijkmiddag. Er zijn tussen 13.00 uur en 16.00 uur ongeveer 230 fietsen te bezichtigen. Deze fietsen zijn in beslag genomen of gevonden. Bezoekers moeten wel hun aangifte/bewijs van eigendom meenemen. Het adres waar bezoekers de fietsen kunnen komen bekijken is Bamendaweg 59 te Dordrecht. Dit is vlakbij het regiopolitiebureau aan de Vissersdijk-Beneden. Er zijn in het verleden meerdere fietsenkijkdagen gehouden.

GEVALLEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op woensdagmorgen, 18 augustus 2004, omstreeks 07.25 uur, vond op het fietspad langs de Rijksweg A15 ter hoogte van de Huibjesbrug een ongeval plaats waarbij een 36-jarige vrouw uit Gorinchem gewond raakte. De vrouw fietste over het fietspad komende vanuit de richting Gorinchem. Op de kruising van het fietspad met de Koningin Wilhelminalaan viel de vrouw door nog onbekende oorzaak en kreeg het stuur van haar fiets in haar buik. De vrouw is per ambulance met buikklachten overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem.

CONTROLE
LEERDAM- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Schaikseweg hebben politieagenten 100 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 18 augustus 2004, van 07.50 tot 10.05 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 1610 voertuigen.

DOORRIJDER AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT- Een 22-jarige man uit Utrecht is door politieagenten na een achtervolging aangehouden wegens doorrijden na een aanrijding. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 18 augustus 2004, omstreeks 12.10 uur, in de Wilgenhof te Papendrecht. De verdachte had kort daarvoor een aanrijding gehad op de Rijksweg A15 onder Sliedrecht. Een personenauto, bestuurd door een 61-jarige vrouw uit Gorinchem, werd door de verdachte afgesneden waardoor een aanrijding met schade ontstond. De verdachte ging er vandoor. Een attente getuige volgde de auto en hield de gemeenschappelijke meldcentra van de Politie Zuid-Holland-Zuid op de hoogte. Deze dirigeerde de politieautos naar Papendrecht waarna de verdachte werd aangetroffen. Twee passagiers die bij de verdachte in de auto zaten wisten te ontkomen. De auto was niet verzekerd en had geen remmen. Politieagenten namen de auto in beslag. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

DUUR TFT SCHERM GESTOLEN
GORINCHEM- Een medewerker van een winkel aan de Kwekelstraat heeft op woensdag 18 augustus aangifte gedaan van diefstal van een TFT scherm. Het scherm heeft een waarde van bijna 2400 euro. Het scherm was verpakt in een doos en stond achterin de winkel. Op zaterdag 14 augustus is de doos met het scherm gestolen.

AANRIJDING
ALBLASSERDAM- Op woensdagavond 18 augustus zijn een scooter en een fietser met elkaar in aanrijding gekomen. De 16-jarige bestuurder van de scooter kwam op de verkeerde weghelft en reed tegen een 19-jarige fietser uit Alblasserdam aan. De fietser was net linksaf de weg ingeslagen. Dit alles vond plaats aan de Plantageweg. De bestuurder van de scooter uit Nieuw-Lekkerland is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.