Politie Zuid-Holland-Zuid

19/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

19-08-2004 - Persberichten District I

REGIONALE FIETSENKIJKMIDDAG
REGIO- Op woensdag 1 september 2004 houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid een fietsenkijkmiddag. Er zijn tussen 13.00 uur en 16.00 uur ongeveer 230 fietsen te bezichtigen. Deze fietsen zijn in beslag genomen of gevonden. Bezoekers moeten wel hun aangifte/bewijs van eigendom meenemen. Het adres waar bezoekers de fietsen kunnen komen bekijken is Bamendaweg 59 te Dordrecht. Dit is vlakbij het regiopolitiebureau aan de Vissersdijk-Beneden. Er zijn in het verleden meerdere fietsenkijkdagen gehouden.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole bij de
voetgangersoversteekplaats bij de Regenboogschool aan de Noordendijk hebben politieagenten samen met een inwoner uit de wijk 8 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die de voetganders niet voor lieten gaan. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 18 augustus 2004, van 08.10 tot 08.40 uur. De overtreders krijgen thuis een brief van de politie en een schrijven van de verontruste ouders van de Regenboogschool. Daarnaast krijgen ze en bekeuring van 125 euro. In de komende weken wordt de controle herhaald.

DORDRECHT- Tijdens een controle op bellen tijdens het rijden hebben politieagenten op de Groenezoom vier bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die dit niet hands-free deden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 18 augustus 2004, van 10.45 tot 11.45 uur. In totaal werden ongeveer 120 voertuigen gecontroleerd.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 48-jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 18 augustus 2004, omstreeks 12.50 uur. De man werd door personeel betrapt tijdens diefstal van 10 flessen shampoo met een totale waarde van 52,90 euro uit een winkel aan de Blekersdijk. De verdachte is ingesloten. Omdat hij vaker werd aangehouden wegens winkeldiefstal, wordt hij vrijdag 20 augustus 2004 voorgeleid aan de officier van justitie.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft op woensdag 18 augustus een verkeerscontrole gehouden aan de Merwedestraat. Er werd onder meer gecontroleerd op snelheid en het dragen van de autogordels. In totaal werden 786 voertuigen gecontroleerd. De politieagenten hebben 34 mensen bekeurd: 15 mensen wegens het niet dragen van de autogordel, 16 mensen voor te hard rijden, één persoon wegens het niet tonen van een bromfietscertificaat, één persoon voor bellen tijdens het rijden en een bestuurder van een landbouwvoertuig wegens rijden zonder afgeknotte (gevaren)driehoek.

GEWELD: 2 AANHOUDINGEN
DORDRECHT- Een 44-jarige man uit Dordrecht is op woensdag 18 augustus in elkaar geslagen door een aantal jongens. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van openlijk geweldpleging met verenigde krachten en poging tot zware mishandeling. Het incident gebeurde aan de Groene Zoom. De man was aan het hardlopen en werd op een gegeven moment gehinderd door een auto. Met zijn voet raakte hij de auto. De man liep door maar werd door de auto achtervolgd. De jongens stapten uit en sloegen en schopten de man. Aan de hand van het kenteken van de auto kon de politie een 18-jarige man uit Dordrecht aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld. Later die avond hield de politie een tweede verdachte aan, een 20-jarige man uit Dordrecht. Deze man is ingesloten op het politiebureau.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Een 39-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft op woensdag 18 augustus zijn rijbewijs moeten inleveren. De man reed met een (gecorrigeerde) snelheid van maar liefst 158 kilometer per uur over de rijksweg A-16. De man is staande gehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- De politie heeft op woensdagavond een 28-jarige Dordtenaar aangehouden aan de Jacob Maristraat. De man bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. Omdat de man al eerder is aangehouden wegens rijden onder invloed, zal hij worden gedagvaard.

14-JARIGE AUTOBESTUURDER AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- Een 14-jarige jongen uit Zwijndrecht is op woensdag 18 augustus aangehouden. De jongen reed in een auto over de laan van Walburg. Politieagenten hioelden hier een snelheidscontrole. Omdat de jongen te hard reed, werd hij staande gehouden. Toen bleek dat de jongen helemaal nog geen rijbewijs bezit omdat hij nog maar 14 jaar oud is. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Er is op proces verbaal opgemaakt.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT- Een 18-jarig meisje is op woensdag 18 augustus aangehouden aan de Troelstraweg. Ze reed hier op een gestolen fiets. Het meisje verklaarde dat ze de fiets voor 50 euro van een onbekende man had gekocht. De fiets is in beslag genomen.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 20-jarige man uit Dordrecht is aan de Ploegstraat aangehouden. Dit gebeurde op woensdag 18 augustus. De man die op een scooter reed, droeg geen helm. Agenten spraken de man hierop aan. Vervolgens kon de man geen bromfietscertificaat of geldig verzekeringsbewijs overhandigen. De man was het blijkbaar niet eens met de gang van zaken en begon beledigende taal naar de agenten te uitten. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

OVER AUTOS LOPEN
DORDRECHT- In de nacht van woensdag op donderdag 18 augustus is een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. De politie kreeg een melding dat een groepje van vijf jongeren aan de Krispijnseweg over autos liepen. Vervolgens liep het groepje weg in de richting van het centrum. De politie is met meerdere voertuigen naar de jongenlui gaan zoeken en trof ze bij de Krispijnse tunnel aan. De verdachte werd aangehouden omdat het profiel van zijn schoen op één van de vernielde autos werd aangetroffen. De jongen is ingesloten.