Politie Zuid-Holland-Zuid

19/08 Hoeksche Waard

19-08-2004 - Persberichten District III

REGIONALE FIETSENKIJKMIDDAG
REGIO- Op woensdag 1 september 2004 houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid een fietsenkijkmiddag. Er zijn tussen 13.00 uur en 16.00 uur ongeveer 230 fietsen te bezichtigen. Deze fietsen zijn in beslag genomen of gevonden. Bezoekers moeten wel hun aangifte/bewijs van eigendom meenemen. Het adres waar bezoekers de fietsen kunnen komen bekijken is Bamendaweg 59 te Dordrecht. Dit is vlakbij het regiopolitiebureau aan de Vissersdijk-Beneden. Er zijn in het verleden meerdere fietsenkijkdagen gehouden.

INBRAAK BEDRIJF
OUD-BEIJERLAND- In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 augustus 2004 is ingebroken in een bedrijf aan de Louis Pasteurstraat. Via een terrein van de buren en na het doorknippen van een tussenhek werd het terrein betreden. Na het forceren van een raam kon men binnenkomen. Gestolen zijn acht beeldschermen en een complete computer. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

STRO IN BRAND
HEINENOORD- Op de Molenweg raakten een hele partij strobalen in de brand. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 18 augustus 2004, omstreeks 13.30 uur. De brandweer besloot de strobalen gecontroleerd te laten uitbranden. De weg is daarop afgesloten. De strobalen waren rond 18.00 uur uitgebrand. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.

VERNIELING SPIEGELS
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
WESTMAAS- De politie is op zoek naar de daders van vernielingen aan personenautos. In de nacht van maandag 16 augustus op dinsdag 17 augustus 2004 zijn van 12 geparkeerde personenautos de spiegels vernield. Dit gebeurde in de Prins Willem Alexanderlaan (4 keer), de Roolaan (2 keer), de Margrietlaan (1 keer), het Haagje (1 keer) en het Mastland (4 keer). De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets weten of iets gezien hebben van de vernielingen worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

NIETS ERIN, NIETS ERUIT
NUMANSDORP- De politie heeft op woensdag 18 augustus een niets erin, niets eruit controle gehouden aan de Groene Kruisweg. In totaal werden 24 autos gecontroleerd. Bij de helft van de autos was een zichtbare buit te zien of was de auto niet goed afgesloten. Deze autos hebben een briefje onder de ruitenwissers gekregen.

SNELHEIDSCONTROLE
MIJNSHEERENLAND- Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft op woensdag 18 augustus een snelheidscontrole gehouden aan de Blaaksedijk. Er werden in totaal 155 voertuigen gecontroleerd. 24 mensen zijn geflitst en krijgen binnenkort een bekeuring wegens te hard rijden in de brievenbus. De hoogst gemeten snelheid was 98 kilometer per uur. Op dezelfde dag werd ook op de N-489 gecontroleerd. Van de 718 gecontroleerde voertuigen reden er zeven te hard.

TWEE BEKEURINGEN
MAASDAM- Een 18-jarige jongeman is op woensdag 18 augustus door de politie aangehouden. De politie zag de jongen op zijn bromfiets zonder helm rijden. Op de Merwedestraat lieten de agenten de bromfietser stoppen. In de tussentijd had de jongen snel zijn helm opgedaan. Vervolgens weigerde de jongen zijn naam op te geven. Hierop is de jongen aangehouden. Hij heeft twee bekeuringen gekregen: één wegens het niet dragen van de helm en één wegens het niet voldoen aan een vordering.

MAN MISHANDELD: 4 AANHOUDINGEN
S-GRAVENDEEL- De politie heeft naar aanleiding van een incident op zaterdagavond 14 augustus de afgelopen dagen vier jongens uit s-Gravendeel aangehouden. De jongens in de leeftijd van 16 tot en 18 jaar zijn met uitzondering van de jongste in verzekering gesteld. Een 37-jarige man uit s-Gravendeel werd die zaterdagavond op de Havenstraat mishandeld door twee jongens. Het incident gebeurde bij de botsautos op het kermisterrein. De broer van het slachtoffer werd door een van de twee daders met een zweepje geslagen, waarna een woordenwisseling volgde. Het slachtoffer viel op de grond en raakte in gevecht met één van de verdachten. De twee andere verdachten zijn zich ermee gaan bemoeien en hebben ook geschopt en geslagen. Het kermispersoneel heeft de jongens van het slachtoffer gehaald en een ambulance gebeld. Het slachtoffer heeft een gebroken scheenbeen opgelopen en moet geopereerd worden.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
OUD-BEIJERLAND- Een 33-jarige man uit Zuid-Beijerland is aan de Koninginneweg staande gehouden op woensdagavond 18 augustus. Het voertuig van de man bleek niet verzekerd te zijn. Toen de agenten hiervoor een bekeuring wilde uitschreven, bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. De politie heeft hierop de auto van de man in beslag genomen.