Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 17 augustus 2004

Op dinsdag 17 augustus 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Rapportage stand van zaken actualisering bestemmingsplannen Het college heeft kennisgenomen van de rapportage van juli 2004 over de stand van zaken van de uitvoering van het plan van aanpak actualisering bestemmingsplannen. Het actualiseren van het bestemmingsplan 's-Gravenweg-West' met de ingekomen inspraakreacties loopt uit van het eerste halfjaar 2004 naar het tweede halfjaar. De terinzagelegging van dit bestemmingsplan verschuift daarmee ook naar het tweede halfjaar 2004. Het wettelijke overleg, de inspraak en het verwerken van inspraakreacties op het bestemmingsplan 'Schenkel-Zuid verschuiven eveneens van het eerste halfjaar naar het tweede halfjaar van 2004. De ingekomen zienswijzen op het bestemmingsplan 'Middelwatering' worden verwerkt in het tweede halfjaar 2004 in plaats van het eerste halfjaar. De vaststelling door de raad en de terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan verschuiven daarmee ook naar het tweede halfjaar. De ambtelijke voorbereiding voor actualisering van het bestemmingsplan 'Schollevaar' loopt uit van het eerste halfjaar 2004 naar het tweede halfjaar. De afwijkingen van de oorspronkelijke planning hebben geen gevolgen voor de einddatum in het planproces van de betreffende plannen. {Procedure: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling]

Boeteverordening Wet inburgering Nieuwkomers
Volgens de Wet inburgering nieuwkomers (WIN) moet het college van burgemeester en wethouders een boete opleggen als een nieuwkomer in strijd handelt met een in de WIN opgenomen verplichting. Daarbij gaat het vooral om het niet of onvoldoende nakomen van de verplichting om een inburgeringsprogramma te volgen. Het college stelt de raad voor de boeteverordening Wet inburgering nieuwkomers vast te stellen. Het besluit tot vaststelling van deze verordening wordt referendabel verklaard in het kader van de Tijdelijke referendumwet.
---

Aandelenoverdracht en vertegenwoordiging in aandeelhoudersvergadering NV MAC Het college heeft besloten 50% van de gewone aandelen in de NV MAC aan te bieden aan de AVR tegen de prijs van ¤ 103.900,--. De opbrengst wordt via de Najaarsnota 2004 toegevoegd aan de Algemene reserve vrij besteedbaar. Het college stelt de AVR voor om de NV MAC te verzoeken te zorgen voor een voorzitter van de aandeelhoudersvergadering en voor het voeren van het secretariaat daarvan. De portefeuillehouder financiën wordt gemachtigd om namens het college de gemeente te vertegenwoordigen in de algemene vergadering van aandeelhouders van de NV MAC.
---

Inkoop van reïntegratietrajecten via Europese aanbesteding Het college stelt de raad voor in te stemmen met de startnotitie voor de aanbestedingsprocedure voor de inkoop van reïntegratiediensten volgens de beperkte toepassing van de Richtlijn Diensten. Per 31 december 2004 worden de contracten met de huidige leveranciers van reïntegratiediensten opgezegd. De huidige contracten sluiten niet aan bij het vanaf 2005 geldende reïntegratiebeleid, waardoor een nieuwe aanbestedingsronde nodig is..
---

Verzoek vrijstelling bestemmingsplan 'Stadsdeelpark' Het college heeft besloten geen medewerking te verlenen aan een verzoek tot vrijstelling van het bestemmingsplan 'Stadsdeelpark' om verkoop van auto's op een deel van een perceel aan de Capelse weg 34-36 mogelijk te maken.

Eindrapportage Tweede Stimuleringsproject Allochtone Groepen Van mei 2001 tot en met mei 2004 heeft de gemeente in totaal ¤ 678.402,-- subsidie gekregen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor het Tweede Stimuleringsproject Allochtone Groepen (2e SPAG-project). Dit project richt zich naast het toeleiden van mensen naar scholing en/of werk (hoofdthema 1e SPAG-project) op de professionalisering van diverse instanties, bevordering van de zelfredzaamheid van de Antilliaanse en Arubaans gemeenschap, onderwijs en educatie, woonbegeleiding en openbare orde en veiligheid. Het college heeft het eindrapport van het 2e SPAG-project en de begeleidende brief aan de minister vastgesteld.
---

Verzoek vrijstelling bestemmingsplan Schenkel-Oost Het college heeft besloten in principe vrijstelling van het bestemmingsplan Schenkel-Oost te verlenen om horeca-activiteiten, in de vorm van een kiprestaurant, aan de Kanaalweg 75a mogelijk te maken. Het voornemen om vrijstelling te verlenen komt per 26 augustus vier weken ter inzage te liggen.
---

Aanvulling vaststellingsnotitie 'Definitief ontwerp verdubbeling Hoofdweg' Het college heeft kennisgenomen van het definitieve ontwerp voor de verdubbeling van de Hoofdweg. In de bespreking in de commissie zal het college nog een variant inbrengen voor de ontsluiting van bedrijvensector F. Het college neemt een definitief besluit na behandeling in de commissie Stedelijke Ontwikkeling.

Aangepast concept stedenbouwkundig voorstel De Hoven Het college heeft kennisgenomen van het aangepaste concept stedenbouwkundig plan De Hoven. Voordat dit plan verder kan worden uitgewerkt, wordt eerst het plan eerst voorgelegd aan de commissie Stedelijke Ontwikkeling. {Procedure: agenda commissie Stedelijke Ontwikkeling]

Notitie Uitbreiding formatie vakgroep bewegingsonderwijs 2004-2006 Het college heeft ingestemd met de notitie 'Uitbreiding formatie vakgroep bewegingonderwijs 2004-2006'. Om het bewegingsonderwijs te koppelen aan het gemeentelijke onderwijsachterstandenbeleid, de breedtesport en de Brede School Netwerken is uitbreiding met 0,5 formatieplaats noodzakelijk. De extra formatie wordt ingezet tot eind van het schooljaar 2005-2006.
---

Voorstel tot weigeren spoedaanvragen voor verwijderen asbest en brandpreventieve maatregelen Het college stelt de raad voor de spoedaanvragen van het bestuur van de Vereniging voor het Verstrekken van Gereformeerd Primair Onderwijs Rijnmond (VGPOR) voor het bekostigen van het verwijderen van asbest en het treffen van brandpreventieve maatregelen bij basisschool De Triangel te weigeren. Op grond van de Verordening Huisvesting Onderwijs Capelle aan den IJssel 2004 is het college van mening dat er voor het verwijderen van asbest onterecht een spoedaanvraag is ingediend, omdat er geen sprake was van spoed en het niet gaat om een voorziening zoals genoemd in de verordening. Ook het treffen van brandpreventieve maatregelen valt niet onder deze verordening. De VGPOR kan voor het treffen van de brandpreventiemaatregelen gebruikmaken van de door het rijk in 2000 en 2001 verstrekte middelen voor voorzieningen in schoolgebouwen (Kwaliteitsimpuls schoolgebouwen).
---

Afrekening Isala Theater januari 2003-december 2003 Het college is akkoord met de definitieve afrekening van de subsidie aan het Isala Theater voor de periode 1 januari 2003 tot 31 december 2003. Het college is van mening dat het theater in deze periode heeft voldaan aan de gemaakte prestatieafspraken.

Quick scan StadShuis
Het college heeft besloten om het uitvoeren van de quick scan naar de haalbaarheid van het StadShuis te gunnen aan het bedrijf Bestuur en Management Consultants (BMC).

Aanvraag Europese subsidie Roma
Het college heeft besloten Europese subsidie aan te vragen voor een duaal leerwerktraject voor Roma zigeuners. Het college wil de Roma aan het werk helpen en laten uitstromen uit de bijstand. Tijdens het leerwerktraject worden de Roma ondersteund bij het opzetten van een eigen onderneming. In samenspraak met de Roma is gekozen voor een transnationaal ondernemingsplan waarbij in een aantal Oost-Europese landen met tweedehands (hulp) goederen handel wordt bedreven. .