Wanadoo

Amsterdam, 19 augustus 2004

Wanadoo breidt Portal Sales Group uit

Nieuwe medewerkers versterken lokale positie en ondersteunen Pan-Europese strategie

De Portal Sales Group van Wanadoo Nederland wil de lokale positie van de Wanadoo-portal versterken. Hiervoor breidt Wanadoo de Group uit met twee account managers, Erwin Bakker (35) en Jeffrey Pfoster (38). Zij rapporteren aan Werner Duimel (31), sinds kort Manager Portal Sales bij Wanadoo. Daarnaast verbreedt de Portal Sales Group de Pan-Europese activiteiten om beter in te spelen op de groeiende behoefte van adverteerders om consumenten in heel Europa te bereiken. Wanadoo heeft portals in Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, en Nederland en heeft samenwerkingen in Duitsland en Italië. In Nederland is de Wanadoo-portal met gemiddeld 1,3 miljoen unieke bezoekers per maand één van de drukst bezochte websites.

Mede door de verbeterde interactiviteit van het muziekchannel (maandelijks gemiddeld 150.000 unieke bezoekers) en het games-channel (maandelijks gemiddeld 90.000 unieke bezoekers) wil de Portal Sales Groep de lokale positie van de portal versterken. Door nauw samen te werken met diverse partners om de channels te voorzien van aantrekkelijke content of mogelijkheden, verwacht de Groep dat de bezoekersaantallen zullen groeien. Zo is een samenwerkingsverband gesloten met Overture waardoor de zoekmachine van dit bedrijf via de portal is te gebruiken. Deze zoekmachine wordt via verschillende kanalen aangeboden, waardoor bezoekers op diverse manieren kunnen beschikken over hoogwaardige zoekresultaten.

De Portal Sales Groep is binnen Wanadoo verantwoordelijk voor de commerciële exploitatie van de Wanadoo-portal. Daarnaast biedt Wanadoo samen met partners services voor specifieke doelgroepen. Via de Portal Sales Groep worden ook commerciële activiteiten op Pan-Europees niveau aangeboden. Wanadoo biedt klanten de mogelijkheid Europabreed te adverteren op de Wanadoo-portals of via partnerwebsites. Adverteerders en mediabureaus profiteren van deze one-entry-strategie.

"Adverteerders willen steeds meer op Europees niveau aanwezig zijn. Daarom willen we

onze huidige tools verbeteren om gebruikers beter te bereiken. Wij bieden adverteerders nu een one-entry-strategie. Hierbij zorgt één contactpersoon voor advertentieruimte en content voor heel Europa. Met ruim 30 miljoen unieke bezoekers per maand is het voor bedrijven zeer lonend om via Wanadoo te adverteren", zegt Werner Duimel.

Voor meer informatie en aanvraag van een foto van Werner Duimel of het gehele Portal Sales Team:
Wanadoo Nederland BV: Dianne Potters, Corporate PR Manager, telefoon: (020) 535 51 51, mobiel: 06-28 90 81 08, e-mail: dianne.potters@nl.wanadoo.com, website: www.wanadoo.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR: Armine Egberink, telefoon: (030) 656 50 70, e-mail: armine@lvtpr.nl

---- --