Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 augustus 2004

Aanhoudingen na schietpartij

Man in hand geschoten, drie verdachten aangehouden

Enschede

Woensdagavond 18 augustus om ongeveer 23.00 uur werd gemeld dat er aan de Azaleastraat in Enschede een schietpartij had plaatsgevonden. Ter plaatse werd een 40 jr. Enschedeer aangetroffen die een schotwond in zijn hand bleek te hebben. Door een ambulance werd het slachtoffer voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Uit een eerste onderzoek kwam vast te staan dat het slachtoffer op straat ruzie had gehad met een drietal personen. Hierbij was het schot gevallen en was het slachtoffer in zijn hand geraakt. Twee van de drie personen, een 50 jr. Enschedese vrouw en een 52 jr. Enschedese man, konden in de omgeving worden aangehouden en zijn voor verder onderzoek opgesloten. In de loop van donderdag de 19e zijn beiden in verzekering gesteld. De derde persoon, waarvan de identiteit bekend was, meldde zich in de loop van de donderdagmorgen aan het bureau. Ook zij, een 29 jr. Enschedese, is aangehouden en in verzekering gesteld. Onderzoek zal verder duidelijkheid moeten verschaffen over een ieders aandeel en het waarom van de schietpartij. Het slachtoffer kon na behandeling aan zijn verwonding naar huis maar moet zich voor nabehandeling weer in het ziekenhuis melden. Onderzoek wordt voortgezet. (bps: 04-102810)

Aanrijding, onder invloed

Veroorzaker aanrijding rijdt door en is onder invloed

Enschede

Woensdagmiddag 18 augustus om ongeveer 19.50 uur werd een aanrijding gemeld op de Maanstraat in Enschede waarbij de veroorzaker was doorgereden. Bleek dat de auto van een 51 jr. Enschedese, die geparkeerd stond in een parkeerhaven langs de Maanstraat, en waarmee zij weg wilde rijden, was aangereden door een automobilist die ook uit de parkeerhaven wegreed. Deze laatste reed na de aanrijding door. Het kenteken van zijn auto werd genoteerd en na een kort onderzoek werd deze auto in de directe omgeving aangetroffen en de bestuurder, een 64 jr. Enschedeer, in een woning aan de Jachthondenstraat in Enschede. Hij werd aangehouden en bleek onder invloed van de nodige alcoholhoudende dranken te zijn. Aan het bureau wees de ademanalyse 0.75 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-102758)

Aanrijding letsel

Automobiliste rijdt fietster aan en rijdt door

Enschede

Woensdagmiddag 18 augustus om ongeveer 16.30 uur werd gemeld dat op de Fazantstraat in Enschede een fietster was aangereden door een auto en dat de bestuurder cq bestuurster van deze auto was doorgereden. De fietster, een 20 jr. Enschedese, had over de Fazantstraat gereden en was door een achterop komende auto aangereden waarbij zij ten val was gekomen. Door een ambulance werd de 20 jr. met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een getuige had het kenteken van de betrokken auto genoteerd en een onderzoek werd ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek werd de auto voor het woonadres van de te naamgestelde aangetroffen en in de woning een 69 jr. Enschedese die verklaarde de eigenaresse te zijn en te hebben gereden. Hierop is zij aangehouden en aan het bureau afgehoord. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-102709)

Aanhouding gezochte

Man vraagt om geld en blijkt nog een fikse boete open te hebben staan

Enschede

Surveillerende politiemensen valt woensdagmiddag 18 augustus op de Kalanderstraat in Enschede het gedrag op van een aldaar lopende man. Hij spreekt diverse mensen aan en dan blijkt bij navraag dat hij daarbij om geld vraagt. Hierop is de betreffende man door de politiemensen aangesproken en na controle blijkt het te gaan om een 41 jr. Enschedeer. Aan het bureau, waar hij naartoe is meegenomen, wordt bovendien duidelijk dat de 41 jr. nog een boete heeft open staan van 690 euro of 12 dagen gevangenisstraf. Hij kon niet betalen en is voor de 12 dagen op gesloten. (bps: 04-102595)

O.a. rijden onder invloed

Hardnekkige automobilist aangehouden die zich niets aantrekt van ontzeggingen etc.

Geesteren - Westerhaar

Woensdagmorgen 18 augustus werd om ongeveer 11.30 uur op de Dorpsstraat in Geesteren een 36 jr. automobilist uit Westerhaar gecontroleerd. Hij bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken. Na aanhouding wees de ademanalyse aan het bureau 2 promille uit en werd in eerste instantie een rijverbod van 11 uur opgelegd. Toen zijn rijbewijs moest worden ingevorderd bleek bij controle dat deze sinds november 2001 ongeldig was verklaard en dat de 36 jr. reed terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd. De 36 jr. werd afgehoord en heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Woensdagavond de 18e werd om ongeveer 19.20 uur dezelfde automobilist gesignaleerd in Westerhaar. Gezien werd dat hij probeerde weg te rijden vanaf een parkeerplaats aan de Leidijk. Bij controle bleek de 36 jr. nog meer onder invloed te zijn. Aan het bureau wees de ademanalyse deze keer 2.7 promille uit. Zijn auto is afgesleept en de nodige processen-verbaal zullen worden opgemaakt. (bps: 04-102484 / 04-102753)

Inbreker aangehouden

Na onderzoek woninginbraak, dader aangehouden

Hengelo

In de nacht van dinsdag de 17e op woensdag de 18e werd er ingebroken in een woning aan de Hampshire in Hengelo. O.a. geld en een bankpas warden ontvreemd en een onderzoek werd ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek werd woensdagavond de 18e een 16 jr. Hengelose jongen aangehouden die ervan wordt verdacht deze inbraak te hebben gepleegd. Hij is opgesloten en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (bps: 04-102669)

Diefstal auto

Auto gestolen nadat bij een inbraak de sleutel was weggenomen

Almelo

In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 augustus werd een diefstal gepleegd in een bedrijfspand aan de Vriezenveenseweg. Mogelijk heeft de dader zich laten insluiten. Daarbij werden sleutels weggenomen, waaronder de autosleutel van een witte Volkswagen Caddy kenteken 77-VV-RP. Deze auto stond geparkeerd op de parkeerplaats bij het pand en werd eveneens gestolen. (04-102434)

Oplichting

Politie houdt twee mannen aan wegens oplichting

Holten

Op woensdag 18 augustus werd omstreeks 10.45 uur bij de politie een poging tot oplichting gemeld. Een 71-jarige bewoonster aan de Kollingserf kreeg een onbekende man aan haar deur. Deze man stelde zich voor als medewerker van een bank en probeerde met een smoesje de bankpas van mevrouw in zijn bezit te krijgen. De 71-jarige vertrouwde een en ander niet en vroeg de man op een later tijdstip terug te komen. Daarop stelde zij de politie in kennis. Deze wachtte de terugkomst van de man af. De 71-jarige meldde de terugkomst van de man omstreeks 13.00 uur bij de politie. Aan de hand van het kenteken kon de politie de auto met daarin twee verdachten onderscheppen en de mannen aanhouden. Beide verdachten, een 23-jarige Deventernaar en een 22-jarige man uit Doetinchem zijn in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. De auto waarin de verdachten reden is voor onderzoek in beslag genomen. Uit het eerste onderzoek blijkt dat deze verdachten ook bij een woning aan de Churchillstraat zijn geweest met een soortgelijk verhaal. De politie sluit niet uit dat zich meerdere van soortgelijke voorvallen hebben voorgedaan en verzoekt dan ook eventuele betrokkenen zich te melden. Telefoon 0900-8844. (04-102482)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --