Gemeente Eindhoven

Persbericht: 19 augustus 2004, no. 210

Na vaststelling volgt uitgifte kavels

Beeldkwaliteitplan Putten ter inzage

In het zuidoosten van Eindhoven, aan de Puttensedreef en de Rielsedijk (stadsdeel Stratum) komt het nieuwe woongebied Putten. Voor de ontwikkeling van dit gebied is een beeldkwaliteitplan opgesteld. Dat ligt nu t/m 22 september voor belangstellenden ter inzage.

In Putten geeft de gemeente Eindhoven ca. 55 individuele vrije sector kavels uit. Om te waarborgen dat de beoogde ruimtelijke kwaliteit van Putten aan het eind van het realisatieproces nog aanwezig is en dat deze in de jaren daarna in stand wordt gehouden, zijn uitgangspunten geformuleerd in het bestemmingsplan '4e uitwerking bestemmingsplan Gijzenrooi' en in een beeldkwaliteitplan.

Het beeldkwaliteitplan gaat in op het stedenbouwkundig concept, de vormgeving van de woningen, de overgang privé-openbaar en de inrichting van de openbare ruimte. Het doel van dit beeldkwaliteitplan is om naast bebouwingsvoorschriften uit het bestemmingsplan een aantal aanvullende eisen te stellen aan de vormgeving van de woning en de openbare ruimte. De aanvullende eisen zijn bedoeld om de eenheid van het plan te waarborgen. Naast dat bouwplannen worden getoetst op bouwbesluit en bebouwingsvoorschriften wordt het beeldkwaliteitplan gebruikt bij de welstandtoetsing.

Ter inzage
Van 25 augustus tot en met 22 september ligt het beeldkwaliteitplan ter inzage bij

* de informatiebalie van de sector Bouw- en Woningtoezicht van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (gebouw TD, Frederik van Eedenplein 1, 4e etage) maandag t/m vrijdag van 09.00 16.00 uur;
* in het Informatiecentrum in het Stadskantoor (Stadhuisplein 10) maandag van 09.00 19.00 uur; dinsdag t/m vrijdag van 09.00 16.00 uur;

* in het Stadsdeelkantoor Stratum (Piuslaan 74a) maandag van 14.00
17.00 uur; dinsdag t/m vrijdag van 09.00 13.00 uur.

Belanghebbenden kunnen hun schriftelijke reactie uiterlijk 22 september 2004 sturen naar de directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven.

Vervolgprocedure
Het beeldkwaliteitplan wordt, inclusief reacties, door de gemeenteraad in november 2004 vastgesteld. De volgende stap is dat de mensen die op de wachtlijst voor bouwkavels in de gemeente Eindhoven staan, worden benaderd.

© 2004 Gemeente Eindhoven