Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem/ Velp/ Oosterbeek, aanhoudingen rijden onder invloed
Publicatiedatum: 19-08-2004

Een 35-jarige automobilist uit Arnhem is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op de Nijmeegseweg in zijn woonplaats, nadat onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks vier uur rijden en bij navraag bleek de auto niet verzekerd te zijn. Ook zou de man nog boetes van enkele honderden euro's hebben openstaan en zou zijn rijbewijs enige tijd geleden al ongeldig zijn verklaard. De man bleek tevens teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een alcoholpromillage geconstateerd van 0,78, vanaf 0,5 promille is strafbaar. De Arnhemmer is overgebracht naar het politiebureau. Zijn ongeldig verklaarde rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, tevens heeft hij een rijverbod voor de duur van twee uren gekregen.

De politie heeft tevens in de nacht van woensdag op donderdag een beschonken automobilist aangehouden op de Hoofdstraat in Velp. De bestuurder, een 57-jarige man uit België, viel omstreeks twaalf uur bij surveillerende agenten op door zijn slingerende rijgedrag op de Hoofdstraat. De man had kennelijk teveel gedronken en is overgebracht naar het politiebureau waar een promillage van 1,30 werd geconstateerd. De beschonken bestuurder verklaarde enige weken eerder voor dezelfde overtreding te zijn aangehouden. Aangezien de verdachte zich meerdere malen schuldig heeft gemaakt aan het rijden onder invloed, is zijn rijbewijs ingevorderd. Met een rijverbod voor de duur van zes uren en een proces-verbaal op zak mocht de Belg het bureau weer verlaten.

Een 48-jarige snorfietser uit Arnhem is woensdagavond aangehouden op de Oranjeweg in Oosterbeek, nadat hij vermoedelijk teveel had gedronken. De man reed omstreeks zeven uur over de Oranjeweg en negeerde een stopteken van de politie. Nadat de man tot stoppen was gedwongen, roken agenten een alcohollucht bij de snorfietser. Hierop werd hij overgebracht naar het politiebureau waar hij vervolgens alle medewerking tot een alcoholcontrole weigerde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van medewerking aan een alcoholcontrole. Justitie bepaalt welke straf de Arnhemmer krijgt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, winkeldief aangehouden in Weverstraat

Publicatiedatum: 19-08-2004

De politie heeft woensdagmiddag een 27-jarige man uit Zevenaar aangehouden, nadat hij een aantal goederen uit een winkel op de Weverstraat in Arnhem zou hebben gestolen. De man zou omstreeks één uur een winkel op de Weverstraat zijn binnengelopen waar hij vervolgens verschillende goederen, met een waarde van enkele honderden euro's, in een tas zou hebben verstopt. De oplettende winkelier hield de man bij de uitgang tegen en waarschuwde de politie. De Zevenaarder bekende zijn daad en is overgebracht naar het politiebureau. De man is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden