Politie Friesland

Politieberichten van 19 augustus (07.00 - 13.00)

Fryslân 19-08-2004 - Voor aavullende informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met bureau communicatie van politie Fryslân via het algemene nummer 0900 - 8844

Damwoude: vrachtwagen van de weg
Woensdag om 13.25 uur raakte een vrachtwagen, bestuurd door een 20-jarige inwoner van Wouterswoude, van de weg op de Hoofdweg. Volgens de bestuurder is een hoosbui debet aan het ongeval. Hierdoor ging de oplegger zweven. Hierop deed de bestuurder een stuurcorrectie, waardoor hij de macht over het stuur verloor. Het voertuig kwam in de linkerberm terecht, waarbij een aantal bomen werd geraakt. Het voertuig kwam in de sloot tot stilstand, met de neus in de richting van Damwoude en de oplegger deels op de rijbaan. De lading bestond slechts uit een drietal plastic vaten. Het bureau ongevalanalyse van de Friese politie heeft een onderzoek ingesteld. De weg is tot circa 19.00 uur gestremd geweest.

Sneek: inbraak bedrijf
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijf aan de Kanaalstraat. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Gestolen is een nog onbekend, waarschijnlijk relatief gering, geldbedrag. Aangifte is gedaan door een 59-jarige inwoner van Sneek.