Openbaar Ministerie

Persberichten

Leeuwarden, 19 augustus 2004

Vijf verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij schietpartij in Leeuwarden

De politie Fryslân heeft gisteravond, woensdag 18 augustus jl., vijf mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij vlakbij het AZC Burmania aan de mr. P.J. Troelstraweg in Leeuwarden.
De verdachten zijn een 20-jarige inwoner van Leeuwarden, een 21-jarige inwoner van Amsterdam, een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 28-jarige inwoner van Middelburg en een 20-jarige inwoner van Gilze. Ze worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris (rc). De rc bepaalt of de mannen voor tien dagen in bewaring worden gesteld.

Bij de schietpartij zijn drie mannen gewond geraakt. Het gaat om twee inwoners van Leeuwarden van 21 en 22 jaar en een 20-jarige man uit de gemeente Littenseradiel. De slachtoffers verkeren niet in levensgevaar.

Onder zowel de verdachten als de slachtoffers zijn geen bewoners van het AZC Burmania.

De politie Fryslân heeft een Team Grootschalig Optreden (TGO) geformeerd, bestaande uit 30 personen. De politie is vandaag begonnen met een sporenonderzoek en een onderzoek door de technische recherche, waarbij ook de ME is ingezet. Ook zal er een buurtonderzoek plaatsvinden. Zowel de verdachten als de slachtoffers moeten nog worden verhoord.
Over de toedracht van de gebeurtenissen kan in dit stadium van het onderzoek derhalve geen nadere informatie worden gegeven.

Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie Fryslân, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).