Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


- Geschikt voor onmiddellijke publicatie -

19 augustus 2004, Eindhoven

Plastic Elektronica: Omvangrijke kansen voor innovatieve ondernemers door nieuwe revolutionaire technologie.

In september 2004 vindt een belangrijke internationale bijeenkomst plaats in Eindhoven voor innovatieve ondernemers en managers over het toepassen van een nieuwe materiaal- en productietechnologie met hoge marktpotentie: Plastic Elektronica. Deze ontwikkelingen zijn mogelijk geworden door de ontdekking - aan het einde van de vorige eeuw - van de elektrische eigenschappen van polymeren.

Plastic elektronica biedt oneindig veel mogelijkheden met betrekking tot bestaande producten maar juist ook bij de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en producten. Daar waar nu silicium het elektronische landschap beheerst, speelt plastic binnenkort een dominerende rol. Plastic is veel goedkoper en gemakkelijker te verwerken, en is toepasbaar op tal van producten. Bovendien kunnen producten gewoon lokaal gemaakt worden en is er geen reden om de productie naar het Verre Oosten te verplaatsen.

De wetenschap heeft inmiddels veel bereikt op het gebied van deze kunststof- en elektronicatechnologie. Het is nu aan het bedrijfsleven om deze kennis om te zetten in commerciële producten.

Introductie pilotline Plastic Elektronica

In het tweede kwartaal van 2005 is bij TNO industrie in Eindhoven een pilotline beschikbaar waarop bedrijven en onderzoeksinstellingen onderzoek kunnen uitvoeren, prototypes kunnen ontwikkelen en aanloopseries kunnen produceren, alles onder supervisie van topdeskundigen. Deze pilotline is een initiatief van het Dutch Polymer Institute , TNO Industrie en OTB Engineering BV.

Diverse toepassingsvormen van polymeren zoals coatings, combinaties van isolerende en geleidende polymeren kunnen door middel van depositie technologieën worden geïntegreerd tot een scala van (nieuwe) toepassingen. Voorbeelden van producttoepassingen zijn o.a polymere beeldschermen, polymere lichtmodulen, polymere zonnecellen en polymere elektronische chips.

Kijk voor meer informatie op www.plasticelectronics.nl.

Congres Plastic Electronics2004, 9 september 2004, Evoluon Eindhoven.

Noot voor de redactie,