Groningen Airport Eelde


19-08-2004
Schotse Transport Minister landt op Eelde

Op 18 augustus 2004 bracht de Schotse Transport Minister Nicol Stephen (foto) een informeel bezoek aan Groningen Airport Eelde. Minister Stephen speelde eerder dit jaar een belangrijke rol bij de lancering van de lijndienst Aberdeen Eelde die sinds 26 april door bmi wordt aangeboden. In het kader van deze geslaagde luchtbrug bracht de minister een bezoek aan Eelde.

Minister Stephen komt aan op Groningen Airport Eelde

De minister werd op de luchthaven ontvangen door Chiel Stutterheim, adjunct-directeur van Groningen Airport Eelde. Bij de ontvangst waren ook Koen Schuiling, wethouder van de gemeente Groningen, Dirk Nijdam, directeur Marketing Groningen, en Jonas van Dorp, sales executive Groningen Airport Eelde, aanwezig. De minister sprak kort met hen over de kansen op het gebied van transport, economie en toerisme die deze lijndienst met zich mee brengt. Minister Stephen: De lancering van de brug tussen Aberdeen en Groningen zie ik zeker als een aanwinst voor zowel Schotland als Nederland. Niet alleen voor toeristen is deze lijndienst erg interessant, maar ook voor zakelijke reizigers biedt deze lijndienst veel voordelen. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan de verbeterde reisverbinding voor de energiesector.

De lijndienst wordt gesteund door het Route Development Fund dat in november 2002 is opgericht. Het fonds draagt bij aan het realiseren van nieuwe lijndiensten van en naar Schotland met het doel om new business en toerisme te stimuleren. De afgelopen maanden maken zakelijke reizigers en toeristen dankbaar gebruik van de lijndienst.

Minister Stephen is verantwoordelijk voor het transport beleid in Schotland. Binnen zijn verantwoordelijkheidsgebied vallen personenvervoer, infrastructuur, lucht- en scheepvaart.

Foto : Stijntje de Olde Fotografie