VVD



Nieuws

17 aug 2004 - Is AVRO-theatergids in strijd
met Mediawet?

De AVRO gaat een maandelijkse theatergids uitbrengen, waarin de omroep lezers op het spoor wil zetten van de beste voorstellingen uit het theateraanbod en hen speciale acties, last-minute aanbiedingen en exclusieve premières wil aanbieden. Het blijkt echter niet mogelijk het blad te kunnen ontvangen zonder ook lid te moeten worden van de omroepvereniging. VVD-Kamerlid Fadime Örgü vraagt zich af of de nevenactiviteit van de AVRO in strijd is met de Mediawet.

Vragen van het lid Örgü (VVD) aan de staatssecretaris voor Media over de theatergids AVROTheater .

1. Is het u bekend dat de AVRO het voornemen heeft een maandelijkse theatergids, genaamd AVROTheater, uit te brengen, waarin de AVRO lezers op het spoor zal zetten van de beste voorstellingen uit het theateraanbod en hen speciale acties, last-minute aanbiedingen en exclusieve premières aan zal bieden? (AVRO begint top-vijftien voor film en theater, NRC Handelsblad, 11 augustus 2004 en www.avrotheater.nl)?

2. Heeft de AVRO haar werkzaamheden met betrekking tot het blad AVROTheater als nevenactiviteit aangemeld bij het Commissariaat voor de Media? Zo ja, wanneer heeft men dat gedaan?

3. Kan men zich voor het blad aanmelden zonder automatisch lid te worden van de AVRO? Zo nee, deelt u de mening dat zulks in strijd is met de krachtens artikel 64 lid 3 Mediawet verplichte ontkoppeling tussen abonnement op een programmablad en lidmaatschap van de omroepvereniging?

4. Deelt u de mening dat (last-minute) aanbiedingen in strijd zijn met artikel 64, lid1b Mediawet, op basis waarvan omroepen hun leden geen op geld waardeerbare voordelen mogen verstrekken zonder toestemming van het Commissariaat voor de Media. Zo ja, heeft het Commissariaat toestemming verleend?

17 augustus 2004