Gemeente Voorburg-Leidschendam


Werkzaamheden J.S. Bachlaan en Noordsingel Leidschendam

Persbericht, Leidschendam-Voorburg 19 augustus 2004
---

Wegafsluiting van tien weken
De gemeente Leidschendam-Voorburg start begin september met de uitvoering van wegwerkzaamheden in het Leidschendamse centrum. Het betreffen hier de reconstructie van de J.S. Bachlaan ter hoogte van complex RaadhuisStaete en het Stadskantoor, en groot onderhoud van de J.S. Bachlaan en een deel van de Noordsingel. De J.S. Bachlaan is tijdens de uitvoering van het werk vanaf de Koningin Julianaweg tot en met de kruising met de Koningin Wilhelminalaan ongeveer tien weken voor het verkeer afgesloten. Buslijn 47 van Connexxion rijdt een alternatieve route. De omleidingroutes voor het overige wegverkeer worden met borden aangegeven. Het Stadskantoor in Leidschendam en het Gemeentehuis aan het Raadhuisplein zijn door de afsluiting minder goed bereikbaar.

Degelijke fundering
Het meest ingrijpend zijn de werkzaamheden nabij RaadhuisStaete. Onderzoek heeft uitgewezen dat de wegconstructie van de J.S. Bachlaan hier is versleten. Om het zware bouwverkeer tijdens de reconstructie van het Damcentrum langere tijd te kunnen verwerken moet het weglichaam dan ook worden vernieuwd. In het weggedeelte tussen de Koningin Julianaweg en de Koningin Wilhelminalaan wordt het oude weglichaam verwijderd en vervangen door een degelijke fundering met daarop een nieuwe asfaltweg met gescheiden rijbanen. Gelijktijdig vindt hier rioolrenovatie plaats en wordt de duiker vervangen die de waterpartijen langs de J.S. Bachlaan en de Koningin Wilhelminalaan met elkaar verbindt. Fietsers krijgen bij de kruising met de Koningin Wilhelminalaan een vrijliggend fietspad. Om de buurt een groene aanblik te geven heeft de gemeente een groeninrichtingsplan gemaakt dat in een overleg met vertegenwoordigers van de bewoners van RaadhuisStaete positief is ontvangen. De gemeente plant hier enkele bomen en kleiner groen. Naast dit complex komen enkele algemene gehandicaptenparkeerplaatsen.

Nieuwe verlichting
De J.S. Bachlaan krijgt over het hele traject een nieuwe asfaltlaag; de fietspaden en stroken worden in rood uitgevoerd. De openbare verlichting langs de J.S. Bachlaan wordt volledig vervangen. Het wegdek van de Noordsingel krijgt nieuw asfalt tussen de kruising met de J.S. Bachlaan-Burgemeester Banninglaan en Sijtwende. De asfalteringswerkzaamheden zijn begin nov emberafgerond.Hetwerk aan de bestrating duurt nog tot het einde van 2004. Het totale werk aan de J.S. Bachlaan is begin 2005 gereed, zodat het tijdschema voor de bouwplannen in het Damcentrum niet in gevaar komt.