Persberichten Regio

's-Hertogenbosch 19-08-2004 - .

Vernieling / overlast

's-Hertogenbosch - De politie heeft donderdagmorgen op de Oranje Nassaulaan een 34-jarige man zonder woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van vernieling van een deel van de inventaris van een woonkamer in het opvangtehuis voor daklozen. Hij werd boos omdat die morgen zijn tas met kleding verdwenen was. In een daarop volgende woedeuitbarsting moesten een muurkast, een koffiezetapparaat, een televisie en een stoel het ontgelden. Daarna besloot hij rustig de komst van de politie af te wachten. Na zijn verhoor is hij in vrijheid gesteld, waarna bleek dat hij onmiddellijk terug was gegaan naar de Oranje Nassaulaan. Daar ontving hij zijn portie methadon en werd hem verder de toegang tot het centrum ontzegd. Daarna besloot hij buiten de aandacht op zich te vestigen door een vuilcontainer op de rijbaan te zetten en zelf op de rijbaan te blijven staan. Daardoor werd de doorgang van het verkeer gestremd. Een onbekende bestuurder van een klein model vrachtauto vond het te lang duren en reed de vuilcontainer inclusief de verdachte langzaam van de weg. De verdachte is daarbij op de motorkap gaan liggen en heeft een rondje meegereden over de rotonde van de Stationsstraat. Toen hij op de terugreis was sprong hij van de motorkap af om vervolgens bewegingloos bij de nachtopvang op het trottoir te gaan liggen. Hij gaf de gewaarschuwde politiemensen te kennen dat hij was aangereden, niet meer kon lopen en dat vrienden hem daarom op het trottoir hadden gelegd. Agenten sommeerden hem om zich te verwijderen en op te houden met het veroorzaken van de overlast. Hij weigerde en is daarom wederom aangehouden.

Verkeerscontrole

Rosmalen - Tijden een donderdagmorgen gehouden verkeerscontrole op de Burg. Woltersstraat en de Dorpsstraat zijn 10 automobilisten bekeurd omdat zij de autogordel niet droegen. Een bestuurder zat niet handfree achter het stuur te telefoneren.

Huiselijk geweld

Vlijmen - De politie heeft woensdagavond in zijn woning in Vlijmen een 50 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht die avond zijn echtgenote te hebben mishandeld en is ingesloten.

Openlijke geweldpleging/mishandeling

Drunen - Aan de Werf in Drunen zagen agenten woensdagavond dat er een vechtpartij gaande was. Toen een van de partijen, een 36 jarige man uit Waalwijk, door de politie apart genomen werd om hem uitleg te vragen deelde hij een trap uit aan een 35 jarige inwoner van Drunen. De Waalwijker is aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig waardoor een agente een zwaar gekneusde pink opliep en van een andere agent de kleding werd vernield. Onderzoek leerde dat de man uit Drunen nog voor de komst van de politie geslagen was door een 32 jarige plaatsgenoot. Ook die is aangehouden. Het slachtoffer deed geen aangifte. Beide verdachten zijn in afwachting van hun verhoor ingesloten.

Winkeldiefstal

's-Hertogenbosch - Woensdagmiddag is een 53 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van het plegen van winkeldiefstal. Hij werd in een supermarkt aan de Rompertpassage in zijn woonplaats betrapt bij het wegnemen van 16 blikjes bier, waarna hij er vandoor ging. Na een achtervolging door en een kort handgemeen met een beveiligsmedewerker belandde de verdachte in het water langs het Klokkendiep. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij mag een jaar lang niet in het winkelcentrum komen.

Belediging en bedreiging

's-Hertogenbosch - Woensdagavond is op het NS station een 22 jarige man uit Sittard aangehouden. De verdachte weigerde tijdens de treinrit van Utrecht naar 's-Hertogenbosch medewerking te verlenen aan een controle van zijn OV kaart. Hij wond zich op, schold de conducteur uit en bedreigde hem mondeling met geweld.

Met alcohol op achter het stuur

Rosmalen - In de nacht van woensdag op donderdag is op de Cyclamenstraat in zijn woonplaats Rosmalen een 36 jarige automobilist aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 4 uren.

Autogordelcontrole

Aa en Dommel - Tijdens enkele woensdagmiddag gehouden controles op de draagplicht van de autogordel is op diverse locaties in het district tegen 45 automobilisten proces-verbaal opgemaakt. Eén automobilist telefoneerde tijdens het rijden niet handsfree. Twee trokken een aanhangwagen voort waarvan het koppelingsmechanisme niet in orde was.

Radardetector in beslag genomen.

Boxtel - Op de Rijksweg A2 is woensdagmiddag van een 29 jarige automobilist uit Stramproy proces-verbaal opgemaakt. De man had een radardetector op de voorruit van zijn auto geplakt. Het apparaat is in beslag genomen.

VERDACHTE AUTO-INBRAAK AANGEHOUDEN

Boekel
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 22-jarige inwoner van Best aangehouden op de Eiken in Boekel. De man wordt er van verdacht samen met een tot nog toe onbekende andere man, auto-inbraken gepleegd te hebben in de buurt van De Eiken. De politie werd gewaarschuwd door een getuige dat twee mannen zich verdacht ophielden in de buurt. Agenten zagen twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden, lopen en spraken hen aan. Daarop renden zij weg. Zij gooiden in hun vlucht inbrekerswerktuig weg. De 22-jarige verdachte kon worden achterhaald. Hij is inverzekeringgesteld. In de omgeving bleek bij diverse autos het slot geforceerd te zijn. De politie stelt een onderzoek in.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Veghel -
Bij een verkeersongeval op het Heilig Hartplein in Veghel is woensdagnamiddag een 14 jarige Veghelse gewond geraakt. Terwijl zij via de oversteekplaats de weg overstak werd zij geschept door een personenauto die werd bestuurd door een 51 jarige man uit Veghel. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het Bernhoven ziekenhuis in Veghel.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Oss
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 49-jarige Ossenaar betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. De controle was op de John F Kennedylaan in Oss.

Oss
Op de Raadhuislaan in Oss viel in dezelfde nacht een 55-jarige Osse door de mand. Ook zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Oss
Een 41-jarige automobilist uit Lith had ook te diep in het glaasje gekeken en viel die nacht door de mand. Op de Hertogensingel werd hij betrapt.

Oss Een 47-jarige Ossenaar werd die nacht op de Nieuwe Brouwerstraat in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Langenboom Een 60-jarige vrouw is in de nacht van woensdag op donderdag betrapt op het rijden onder invloed op de Eikenlaan in Langenboom. Ze kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.