Schaijk 19-08-2004 - .

verdachten ramkraak aangehouden

Schaijk
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee verdachten van een ramkraak aangehouden op de Schijndelseweg in Sint Michielsgestel. Het gaat om een 31 en een 33-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is. Een derde verdachte kon ontkomen.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding van een ramkraak op een kledingzaak aan het Europaplein in Schaijk. De auto die bij de ramkraak gezien was, werd door de politie gezien op de A59. De politie reed achter de auto aan en verloor hem even uit het oog. Op de Schijndelseweg zagen de agenten dat de auto tegen een lantaarnpaal tot stilstand was gekomen. Drie mannen stapten uit de auto en renden weg. Twee van hen sprongen in het water en konden worden aangehouden. De derde verdachte kon niet achterhaald worden. In de auto van de verdachten werden diverse kledingstukken aangetroffen. De verdachten zijn inverzekeringgesteld.

Twee agenten uit Schijndel, die ter assistentie opgeroepen werden, zijn gewond geraakt doordat zij met hun opvallende auto op de Gestelseweg in Schijndel van de weg raakten en tegen een boom tot stilstand kwamen. Zij zijn met nek- en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.