Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM

Meer aanhoudingen vechtpartij

De politie heeft vanmorgen drie verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden. De Zaandammers, twee mannen van 19 jaar en één 18-jarige, worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij in de nacht van zaterdag op zondag op de A.F. de Savornin Lohmanstraat in Zaandam. Gisteren heeft de politie een 18-jarige Zaandammer aangehouden in verband met deze vechtpartij waarbij twee Westzaners van 16 en 17 jaar door een groep zouden zijn geschopt en geslagen.


14:20 18-AUG-04
PURMEREND

Burenruzie escaleert

De politie heeft een 36- en een 54-jarige Purmerender aangehouden bij een buren ruzie die uit de hand was gelopen. De slepende ruzie escaleerde toen de 36-jarige begon te schelden tegen de bovenburen omdat er water van hun balcon bij hem belandde. De bovenbuurman ging vervolgens met een mes naar beneden, vernielde daarmee de ruiten van zijn buurman. De toegesnelde politie kon erger voorkomen door de heren in te sluiten. De 54-jarige kon na verhoor worden heengezonden. De ander was echter nog helemaal over zijn toeren en moest aan het hoofdbureau van politie in Zaandijk blijven.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-190804


13.15-16:00 18-AUG-04
ASSENDELFT, RIJKSWEG BUITENHUIZEN-BEVERWIJK, NAUERNASEWEG
Gordelcontrole: tien boetes
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden woensdag een gordelcontrole op de Provincialeweg Buitenhuizen-Beverwijk en de Nauernaseweg in Assendelft. Zes mensen kregen een boete voor het niet dragen van de gordel.Verder kregen een bromfietser zonder helm, een automobilist wiens auto niet APK gekeurd was, een bestuurder die belde tijdens het rijden en een automobilist die de losbreekreminrichting van zijn aanhangwagen niet goed bevestigd had, ook een boete.

19:15 18-AUG-04
ZAANDAM, HOUTVELDWEG
Alcoholcontrole
Op de Houtveldweg in Zaandam werd dinsdagavond een 51-jarige drankrijder aangehouden. De Zaandammer had ruim twee keer zoveel alcohol op als is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van vier uren en een proces-verbaal. Tijdens de alcoholcontrole kregen vier mensen een boete omdat zij geen gordel droegen. Daarnaast werd ook nog een radardetector in beslag genomen. De controle werd gehouden door drie medewerkers van het verkeershandhavingsteam.

19:30-22:30 18-AUG-04
PURMEREND, WESTERWEG, PURMERSTEENWEG
Nul drankrijders
Drie medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden woensdagavond een alcoholcontrole op de Westerweg en de Purmersteenweg in Purmerend. In totaal werden 96 blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders had (teveel) gedronken. Wel werd een boete uitgedeeld voor het onnodig voeren van mistlicht.

15:50-18:00 17/18-AUG-04
MIDDELIE/ EDAM, PROVINCIALEWEG N247
MIDDENWEG, NOORDBEEMSTER
Weinig hardrijders
Op de Provincialeweg N247 in Middelie en Edam en de Middenweg in de Noord-Beemster werd dinsdag en woensdag een snelheidscontrole gehouden. Het overgrote deel van alle bestuurders hield zich aan de snelheid. Op de N247 in Middelie was het aandeel hardrijders het kleinst, dinsdag reed slechts één op de honderd automobilisten harder dan 80 km per uur. Op de Middenweg was het aandeel hardrijders woensdag iets groter. Hier reed drie procent te hard. Op beide wegen werd een hoogste snelheid gemeten van 114 km per uur. Op de N247 in Edam was het overtredingspercentage woensdag nog iets hoger: vijf procent overschreed de snelheidslimiet.


---- --