Politie Zeeland


Z-8368-2004 Diefstal uit woning

Tussen dinsdagavond 20.00 uur en woensdagochtend 06.15 uur is er ingebroken in een woning aan het Kanunnikenpad in Westdorpe.
Uit de woning werd een (computer) beeldscherm met een waarde van honderden euro's weggenomen.
De toegang tot de woning werd geforceerd; het totale schadebedrag is nog onbekend.


O-8369-2004 Geldlade en portefeuille weggenomen uit bus

Uit een bus die bij de bushalte aan de Lijnbaan in Goes stond, zijn woensdagmorgen rond 07.30 uur de geldlade en een portefeuille weggenomen.
De chauffeur had bij het verlaten van zijn bus deze afgesloten en de geldlade en de portefeuille in de bus achtergelaten. Toen hij even later terugkwam, bleken deze te zijn verdwenen. In de portefeuille zaten een paar honderd euro's en strippenkaarten t.w.v. enkele honderden euro's.


O-8370-2004 Diefstal uit auto

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Laone in Renesse.
Uit de auto werden o.a. een gsm en een laptop weggenomen t.w.v. enkele honderden euro's.


W-8371-2004 Diefstal reddingsbootje

Uit de Dokhaven te Middelburg is in de nacht van woensdag op donderdag een reddingsbootje weggenomen.
Het reddingsbootje, van het merk Quiksilver type 230, is 2.30 m lang en 1.50 m breed en voorzien van een Yamaha buitenboordmotor. Het bootje was door middel van twee touwen aan de achterzijde van een zeilboot bevestigd. De waarde van het weggenomen bootje bedraagt enkele honderden euro's.


R-8372-2004 Vijf mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

In Bergen op Zoom zijn in de nacht van woensdag op donderdag vijf mannen in de leeftijd van 19 t/m 29 jaar, allen uit Brabant, aangehouden voor openlijke geweldpleging.
De mannen worden ervan verdacht eerder vannacht in een horecagelegenheid in Yerseke een personeelslid te hebben bedreigd waarna ze er met een bestelauto vandoor gingen. Op hun vluchtweg werd ook nog een ander personeelslid, die met zijn auto op weg was naar huis, klemgereden waarna deze eveneens werd bedreigd en een vuistslag in het gezicht kreeg.

Door de politie van Midden- en West Brabant werd de bewuste bestelauto aangetroffen op een parkeerplaats ter hoogte van de Wouwse Tol. Hierop werden de vijf mannen door de Brabantse politie aangehouden en overgedragen aan de Zeeuwse politie. De vijf verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.





Politie Zeeland