De Unie


Transavia - Leden niet akkoord met eindbod!

De Unie stelt ultimatum aan Transavia

19 augustus 2004 - De uitslag van de stemming over het Cao eindbod van Transavia is duidelijk: een grote meerderheid van de leden van De Unie gaat niet akkoord met het eindbod van Transavia!

Uit de eerder binnengekomen stembiljetten was al duidelijk dat veel leden van De Unie ontevreden waren met het Cao eindbod van Transavia. In de op woensdag 18 augustus jl. gehouden ledenvergaderingen op Triport en Schiphol Oost werd dit beeld nog eens bevestigd.

Eindbod doorgesproken
Tijdens de ledenvergaderingen bleek er naast grote onvrede over een aantal door Transavia opgelegde punten in het eindbod, ook veel onduidelijkheid te zijn over de gevolgen van een aantal voorstellen. De Unie heeft deze voorstellen nader toegelicht en samen met de leden de koers vastgelegd nu het eindbod van Transavia door ons niet zal worden geaccepteerd.

Nu er geen akkoord is tussen vakbonden en Transavia zal De Unie een uiterste inspanning plegen om alsnog in overleg met Transavia een nieuwe Cao af te spreken. De voor ons belangrijke punten zijn uitvoerig besproken, zodat de onderhandelingsdelegatie van De Unie weet wanneer zij tot een akkoord kan komen en wanneer niet. Ook de eventuele consequenties van een weigering tot overleg door Transavia zijn goed doorgenomen.

Ultimatum
De Unie heeft Transavia formeel een ultimatum gesteld om vóór 15 september 2004 te komen met een nieuwe datum voor Cao overleg. In dat overleg zal De Unie het met de leden besproken eisenpakket aan uw werkgever toelichten.

Zoals afgesproken in de twee ledenvergaderingen zal De Unie haar leden spoedig na dit overleg op de hoogte stellen van de ontwikkelingen. De onderhandelingsdelegatie van De Unie zal haar uiterste best doen om alsnog een acceptabel akkoord aan de leden voor te leggen!

Michel Rog
Bestuurder

donderdag, 19 augustus 2004