Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


19 augustus 2004


Politie zoekt getuigen


De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de kruising Lolaan / Daendelsweg. Woensdagmiddag omstreeks 16.55 uur kwamen op deze kruising een auto en een bus (openbaar vervoer) met elkaar in botsing. Er raakte niemand gewond. De toedracht van de aanrijding is niet duidelijk en de politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Inbrekers op de vlucht


Woensdagavond werd rond 22.00 uur ingebroken en een woning aan de 1e Wormenseweg. Er werd een raam geforceerd op binnen te komen. De zoons des huizes was thuis en hoorde gerommel in huis. Hij schreeuwde iets en opeens sprongen er twee mannen, geheel in zwart gekleed, vanaf de 1e verdieping naar beneden. Er werd niets weggenomen.


Bromfietscontrole


De politie heeft woensdagmiddag op het Kanaal Zuid - Matenpoort een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden 25 bromfietsen gecontroleerd en vielen de volgende bekeuringen: 10x voor overschrijding van het vermogen, 4x niet dragen helm, 1x bromfiets onverzekerd, 1x geen verzekeringsplaat, 1x niet in bezit van bromfietscertificaat, 1x geen deugdelijke reminrichting.


Verkeerscontrole


Woensdagmorgen werd door de politie een verkeerscontrole gehouden op de Voldersdreef ter hoogte van de school. Er werd met name gecontroleerd op het dragen van de autogordel en het vervoer van de kinderen in de auto. Ook op het parkeergedrag van de ouders, die hun kinderen van school kwamen ophalen, werd gelet. Er werden geen overtredingen geconstateerd bij het parkeren. Wel werden er 6 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en werd een bestuurder bekeurd omdat zijn auto al drie jaar niet APK gekeurd was.


Gebouwen hondencentrum door brand verwoest


Een groot deel van de gebouwen van het hondencentrum aan de Malkenschoten is afgelopen nacht door brand verwoest. Rond 04.55 uur werd van de brand melding gemaakt. De brandweer heeft het vuur bestreden. De brand is vermoedelijk ontstaan in de opslagruimte voor de materialen. De politie sluit niet uit dat er sprake is van brandstichting en is een onderzoek gestart. Twee jongens van 15 en 16 jaar waren ter plaatse. Zij verklaarden daar langs te zijn gefietst, ontdekten de brand en belden de hulpdiensten.
Het hondencentrum is in gebruik bij de vereniging Duitse Herders, Hondenvereniging De Vlijt en Bouvierclub Apeldoorn. Het schadebedrag is nog niet vastgesteld.


Autokrakers ingerekend


De politie heeft afgelopen nacht (19/8) twee Apeldoornse mannen van 22 en 27 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in geparkeerde auto's. De mannen reden rond 05.00 uur, samen op één bromfiets weg vanuit de Casper Fagelstraat toen de politie daar arriveerde voor een gemelde autokraak. Het duo ging er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging reed de bestuurder van de brommer uiteindelijk Malkenschoten opreed, terwijl daar juist politie en andere hulpdiensten aanwezig waren vanwege de uitslaande brand bij het hondencentrum. De 22 jarige duopassagier kon ter plekke worden aangehouden. De bestuurder probeerde te voet te vluchten. Hij werd achtervolgt door de politie en kon op het terrein van zwembad Malkander worden ingerekend. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --