Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, donderdag 19 augustus

Hoorn 19-08-2004 - 16.55 uur

Drankrijder betrokken bij aanrijding

Oudendijk, woensdag 18 augustus 2004.

Omstreeks 21.50 uur vond er op de autosnelweg A7, ter hoogte van Oudendijk, een aanrijding plaats met alleen materiële schade. Op de rechterrijstrook raakten drie personenautos elkaar en binnen enkele seconden kregen twee andere autos op de linkerrijbaan een kop-staart aanrijding. Eén van de betrokken bestuurders, een 44-jarige automobilist uit Avenhorn, bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies aan het bureau tweemaal de toegestane hoeveelheid; 435 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal.

Brand in trapportaal

Hoorn, woensdag 18 augustus 2004.

Omstreeks 23.00 uur is er door nog onbekende oorzaak een brand ontstaan in een trapportaal behorend bij bovenwoningen aan de Huesmolen, naast een Chinees restaurant. De brandweer heeft het vuur geblust. Met name het plafond van het trapportaal raakte flink beschadigd. Rook trok het restaurant in.

Man door vrouw met mes bedreigd tijdens echtelijke ruzie

Hoorn, donderdag 19 augustus 2004.

Omstreeks 02.00 uur hebben twee agenten op de Watersnip een 52-jarige vrouw uit Hoorn aangehouden nadat zij haar echtgenoot met een mes had bedreigd. De man en zijn vrouw hadden een echtelijke ruzie die zich op straat voor hun woning afspeelde. De agenten deden een bemiddelingspoging toen de vrouw plotseling haar man in zijn gezicht sloeg. Hierna rende de vrouw naar binnen en kwam terug met een keukenmes waarmee ze haar man bedreigde. Ze weigerde het mes weg te leggen en maakte een stekende beweging waarna zij door de agenten werd overmeesterd met behulp van pepperspray. De vrouw werd ingesloten. De man wenste vandaag geen aangifte tegen haar te doen. De vrouw blijft nog in hechtenis en wordt morgen geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

Aanrijding met letsel

Wervershoof, donderdag 19 augustus 2004.

Omstreeks 12.15 uur vond er op de kruising Markerwaardweg-Dirk Bijvoetweg een aanrijding met letsel plaats tussen een personenauto en een bedrijfsauto. De 28-jarige bestuurster van de personenauto uit Wervershoof reed over de Bijvoetweg en kwam uit westelijke richting. Op de kruising verleende zij geen vrije doorgang aan de voor haar van rechts komende bedrijfsauto, bestuurd door een 39-jarige man uit Medemblik met naast hem zijn 16-jarige zoon. Bij de botsing die volgde raakten beide voertuigen total loss. Alle betrokkenen werden vervoerd naar het ziekenhuis. De vrouw had inwendig letsel en werd opgenomen. De man had een hoofdwond en zijn zoon een gebroken arm. Zij mochten na behandeling naar huis.

Hennepplantage opgeruimd

Enkhuizen, donderdag 19 augustus 2004.

Bij een onderzoek in een woning aan de Flosbeugel troffen agenten vanmorgen op zolder een niet-professionele hennepplantage aan bestaande uit 379 stekjes onder een TL-balk. De plantjes waren er slecht aan toe. De hoofdbewoonster, een 44-jarige vrouw, werd gehoord en zij verklaarde dat de plantjes er door een ander zijn neergezet. Het onderzoek wordt voortgezet.