Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


19 augustus 2004


Heerde - automobilist op de bon.


De politie heeft op woensdag (18-08) rond 19.30 uur op de Dorpsstraat een boete uitgedeeld aan een 21-jarige automobilist uit Heerde. Nav klachten over geluidsoverlast van heen-en-weer rijdende auto's ging de politie ter plaatse en bij controle bleek dat de auto van de Heerdenaar een lekke uitlaat had.


Putten - winkeldief aangehouden.


Op woensdag (18-08) werd rond 13.05 uur een 27-jarige vrouw uit Garderen op heterdaad betrapt bij diefstal uit een winkel aan Kerkstraat. Na verhoor en het uitreiken van een boete van E 125,- mocht de vrouw weer vertrekken.


Ermelo - 12-jarige jongen gewond na trap paard.
Op woendag (18-08) raakte rond 15.20 uur een 12-jarige jongen uit Ermelo zwaargewond
na een trap van een paard bij een bedrijf aan De Beek. De jongen liet met een vriendje het paard stappen in de wei en is waarschijnlijk achter het paard terecht gekomen. Het paard deelde toen een trap uit en de jongen werd in zijn gezicht geraakt. De verwondingen waren dermate ernstig dat de traumahelikopter ter plaatse werd geroepen. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd, kon hij per ambulance worden overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht.


Ermelo - beroving man.

Op donderdag (19-08) werd rond 01.10 uur een 30-jarige man uit Ermelo onder bedreiging van een groot keukenmes beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer reed op zijn fiets de Wethouder Rikkerslaan toen hij door een groepje van vijf jongens tot stoppen werd gedwongen. Eén van de jongens had het keukenmes in de hand.
Het slachtoffer moest zijn jas uitdoen en een tas afgeven. De spulletjes werden doorzocht en er werd een portemonnee gepakt en meegenomen door de daders.
Inhoud portemonee: oa een ID-kaart, bankpasjes en geld.
Leeftijd van de daders rond 17 jaar; waarvan een aantal een baseballpetje droeg. De politie is een onderzoek gestart.


Harderwijk - verkeersongeval.

Op woensdag (18-08) kwam rond 14.45 uur een 78-jarige fietser ten val op het Beugpad.
De man was reed een heuveltje op en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en sloeg over de kop. Ivm de lichte verwondingen kon de man ter plaatse worden behandeld door het ambulancepersoneel.


Harderwijk - jongens in bezit van wapens.

De politie heeft op woensdag (18-08) rond 15.50 uur werden twee Harderwijkers van resp. 15 en 16 jaar aangehouden. De 16-jarige jongen werd gecontroleerd in de Justus van Effenstraat omdat hij zonder helm op een bromfiets reed en er vandoor ging toen hij de politieagenten zag. Ook kon hij geen bromfietscertificaat tonen. Omdat er het e.e.a. mankeerde aan de bromfiets, werd besloten het voertuig mee te nemen naar het bureau. Toen de jongen een jas uit de buddyseat haalde, troffen de politieagenten aldaar een balletjespistool en een keukenmes aan. Toen hij daarvoor werd aangehouden, ging een 15-jarige jongen die ter plaatse een heg aan het snoeien was, zich er mee bemoeien door het uiten van verwensingen en het zwaaien met een electrische heggeschaar. Ook deze jongeman is daarop aangehouden. Er werd afstand gedaan van het balletjespistool en het mes. De beide verdachten worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.


Nunspeet - omgevallen tractor.

Op woensdag (18-08) vond er rond 16.25 uur een ongeval plaats met een landbouwtractor op de Bovenweg. Door onbekende oorzaak raakte de 17 jarige bestuurder uit Doornspijk in de berm aan de rechterzijde van de rijbaan, corrigeerde en kwam toen in de berm aan de linkerzijde van de rijbaan terecht. Nadat hij weer op de rijbaan wist te komen, maakte de tractor een scherpe manoeuvre naar rechts en hierbij sloeg het voertuig om.
De bestuurder raakte gewond in zijn gezicht en lies en werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --