Laurus NV


Voorlopig halfjaar 2004

's-Hertogenbosch,19 augustus 2004.

De Hoofddirectie van Laurus N.V. maakt bekend dat het eerste halfjaar van 2004 naar verwachting zal worden afgesloten met een nettoverlies van EUR 15 miljoen (eerste halfjaar 2003: EUR 7 miljoen positief). De definitieve halfjaarcijfers 2004 van Laurus worden op 1 september 2004, voor beurs, gepubliceerd.

De belangrijkste oorzaken voor het lagere resultaat zijn de gedaalde omzet en lagere marge als gevolg van de voortgaande prijzenslag (zie de persberichten d.d. 21 april 2004 en 21 juli 2004).

Laurus en de weg naar herstel

Laurus stelt zich ten doel zijn positie van tweede partij in de Nederlandse levensmiddelenmarkt de komende jaren in belangrijke mate te versterken, daarbij gebruikmakend van onderling verschillende winkelformules die zelfstandig, vanuit een eigen identiteit en commercieel beleid, hun specifieke marktsegment bewerken. Laurus werkt aan zijn herstel op basis van een herstelplan, lopend tot eind 2007. De weg naar herstel wordt daadkrachtig maar stap voor stap afgelegd, onder voortdurende en scherpe bewaking van de kosten van de bedrijfsvoering en met een geconcentreerde en ononderbroken aandacht voor de back-office processen. In 2004 geeft Laurus naast een verdere verhoging van de efficiency prioriteit aan de verbetering van de winkelformules.