2e persbericht van donderdag 19 augustus

Eindhoven 19-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man koelt agressie op verkoopster

Een 19-jarige verkoopster van een winkel aan de Bakkerstraat kreeg donderdag rond 11.45 uur een klap tegen haar arm van een agressieve man. De man kwam de zaak binnen, schold de verkoopster uit, en eiste dat een vrachtauto die voor de zaak bezig was met laden van goederen, zou vertrekken. Nog voordat ze de man kon kalmeren kreeg de vrouw een klap tegen haar arm waarna de man vertrok. De politie achterhaalde hem en op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De dader, een man van 40 uit Eindhoven, kreeg van het openbaar ministerie direct een boete van 150 euro opgelegd.

Eindhoven: Verkeersongeval

Een Eindhovenaar ( leeftijd niet bekend) is donderdag rond 14.45 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Adriaan Dorsmanstraat en de 1e Lieve de Keylaan. De Eindhovenaar stak plotseling de kruising over waardoor een 31-jarige Eindhovense automobilist hem niet meer kon ontwijken. Het slachtoffer is met hoofd- en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld

In een woning aan de Ridderstraat heeft de politie woensdag een hennepkwekerij ontmanteld. Het gaat om een kwekerij met 300 planten. Deze en de benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De 35-jarige bewoonster is gehoord. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Woninginbraak

Uit een woning aan de Tureluur is in de nacht van woensdag op donderdag een handtas met daarin ongeveer 65 euro, een rijbewijs, een GSM en enkele pasjes gestolen. De dader kwam binnen via de voordeur. De bewoners werden wakker en zagen de dader nog net naar buiten glippen.

Oost West en Middelbeers : Snelheidscontrole

De politie heeft donderdag tussen 13.45 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Westelbeersedijk. Er zijn 45 bestuurders bekeurd. De snelste reed 130 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.