Akzo Nobel

Akzo Nobel breidt Duits distributienetwerk voor verf uit

Arnhem, 19 augustus 2004 Akzo Nobel neemt een groot aandeel in Peters, één van de leidende Duitse distributeurs van bouwverven. Het betreft hier een ruilovereenkomst waarbij Akzo Nobel een belang van 30% krijgt in Peters en deze onderneming de onlangs door Akzo Nobel gekochte distributeurs Beissel en Kerstin overneemt. Door deze overeenkomst krijgt Akzo Nobel toegang tot 17 extra vestigingen in het Duitse Noord-Rijnland-Westfalen.

In de Europese markt voor bouwverven is Duitsland voor ons van zeer groot belang. Wij vergroten de inspanningen om onze positie in deze strategische markt te verbeteren, aldus Rudy van der Meer, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de coatingsactiviteiten. De afgelopen jaren zijn wij zeer actief geweest op het gebied van distributie. Onlangs nog hebben wij in het noorden van Duitsland Timpe & Mock overgenomen. De overeenkomst met Peters brengt ons totale aantal vestigingen in Duitsland op 72 en wij zijn vastbesloten de ingeslagen weg te vervolgen.

Lokale beschikbaarheid en service zijn essentieel voor ons succes. Distributie is daarom, naast de formulering, productie en marketing van verf, één van de belangrijkste vaardigheden van Akzo Nobel Decorative Coatings, aldus Leif Abildgaard, General Manager van Akzo Nobels business unit Decorative Coatings Europe. Door de krachten te bundelen met distributeurs, of deze over te nemen, creëren wij een grotere kritische massa en een stevig fundament voor winstgevende groei. Wij hebben de volle overtuiging dat de distributeurs die wij overnemen, behandeld moeten worden als klanten. Met andere woorden, op gelijke voet met de onafhankelijke distributeurs waarmee wij samenwerken.

Het afronden van de overeenkomst is afhankelijk van desbetreffende goedkeuring van de regelgevende instanties. Vakorganisaties en andere vertegenwoordigers van de werknemers zijn ingelicht en waar van toepassing worden de overlegprocedures voortgezet.

Internet: www.akzonobel.nl
Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343