Politie Friesland

Politieberichten van 18/8 (13.00) t/m 19/8 (07.00)

Fryslân 19-08-2004 - Voor informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met 0900 - 8844,

Tijnje: diefstal
Woensdagochtend is een zitgrasmaaier gestolen uit een woning aan de Polderdyk. Aangifte is gedaan door een 42-jarige inwoner van Tijnje. De politie heeft een preventieadvies afgegeven.

Leeuwarden: diefstal tas
Woensdag om 15.00 uur had een 25-jarige inwoonster van Utrecht even haar tas in de portiek van een winkel gezet aan de Nieuwestad. In de tas zaten o.a. een portemonnee met bankbescheiden. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: twee verdachten aangehouden
Woensdagmiddag omstreeks 15.30 zijn een dealer en een gebruiker aangehouden bij de Mercuriusfontein. Het betreft een 29-jarige inwoner van Leeuwarden en een 28-jarige inwoner van Leeuwarden. Er werd door de politie gezien dat met kleingeld een wikkel cocaïne werd gekocht. De 2-jarige gebruiker was in het bezit van nog een wikkel cocaïne. Beiden zijn overgebracht naar het bureau.

Harkema: hennepkwekerij
In een woning aan de Munewyk is woensdag omstreeks 16.30 uur een hennepkwekerij ontdekt. De politie ging bij de woning naar binnen omdat bij reparatiewerkzaamheden aan een ondergrondse stroomkabel een illegale aftakking was ontdekt. De kabel werd gerepareerd na een stroomstoring in de Munewyk in de voorafgaande nacht. In de woning waarnaar de aftakking liep, werd in de garage een hennepkwekerij met 400 planten aangetroffen. De meterkast bleek bij nader onderzoek volledig te zijn uitgebrand, waardoor de woning veel roetschade opliep. De 59-jarige bewoner werd niet aangetroffen, hij zal nog door de politie gehoord worden.

Leeuwarden: schietpartij
In de loop van de ochtend volgt over de schietpartij bij het AZC Burmania een persbericht.