TNT Post Groep NV

Persbericht

TPG rondt overname wereldwijde expediteur Wilson af

19 augustus 2004 - Post, express en logistiek bedrijf TPG N.V. heeft vandaag de afronding bekendgemaakt van de overname van de Zweedse wereldwijd opererende expediteur (freight forwarder) Wilson Logistics Group van Nordic Capital. De betreffende mededingingsautoriteiten hebben hun goedkeuring verleend. De aankoopsom bedraagt SEK 2,35 miljard (EUR 257 miljoen). TPG heeft de overname uit kasmiddelen gefinancieerd.

Deze overname is TPG's eerste belangrijke stap op het gebied van expeditie en een verdere versterking van de positie van TNT als vooraanstaand aanbieder van logistieke en express diensten. Wilson beschikt over sterke wereldwijde expeditie-activiteiten in 28 landen met meer dan 2000 medewerkers en zal een belangrijke aanvulling zijn op de bestaande expeditie capaciteiten van TNT Express en TNT Logistics.

De overname van Wilson stelt TNT in staat aan bestaande logistieke klanten een volledig pakket van diensten te bieden voor het beheer van de toeleveringsketen, waaronder voortaan ook luchtvracht, zeevracht en gecombineerd lucht/zeevrachtvervoer. Deze verbreding van de kernvaardigheden zal naar verwachting ook nieuwe klanten aantrekken op het gebied van logistiek.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ongeveer 160.000 medewerkers in 64 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2003 bedroeg EUR 11,9 miljard. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

YearIssued:2004 MonthIssued:08