Gemeente Delft

Beleidsnota bouwhoogten Delft vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders is in haar vergadering van dinsdag 17 augustus jl. akkoord gegaan met de nota Bouwhoogten Delft. De nota geeft richtlijnen om te bepalen op welke locaties in de stad hogere bebouwing mag plaatsvinden en waar niet.

Er worden in Delft regelmatig voorstellen gedaan voor bouwprojecten waarbij de bouwhoogte aanleiding is voor maatschappelijke en bestuurlijke discussie. De nota biedt handvaten voor het volgen van een vastgelegde beoordelingsprocedure en voorkomt daarmee ad hoc beleid.

Door hoger te bouwen kan de beperkte beschikbare ruimte in Delft efficiënter worden gebruikt, maar het kan ook leiden tot hinder voor omwonenden en aantasting van het stadsbeeld. Daarom worden in bestemmingsplannen gewoonlijk beperkingen gesteld aan de toegestane bouwhoogte.

Voor de reeds in procedure genomen nieuwe bestemmingsplannen heeft deze nota geen consequenties. Het benodigde onderzoek is bij de betreffende plannen al verricht.

De nota Bouwhoogten Delft is eerder ter advisering voorgelegd aan de Welstandscommissie en de suggesties van de commissie zijn in de nota verwerkt. De nota zal ook in de gemeenteraad worden besproken.



Gemeente Delft