Gemeente Stein


Limburg Festival 2004
30-07-2004
Limburg Festival 2004
Deze zomer wordt alweer voor de 22e keer het Limburg festival georganiseerd en zijn er vele duizenden bezoekers die er weer reikhalzend naar uitzien om de voorstellingen bij te wonen. Op veel pleinen, straten en bijzondere locaties in Limburg en de Euregio zal het publiek weer kennis kunnen maken met straat- en locatietheater dat vermaakt, boeit en ontroert.
Van 20 tot en met 28 augustus 2004 worden door de hele provincie en zelfs daarbuiten voorstellingen opgevoerd.

Voorstellingen in de gemeente Stein
Op vrijdag 20 augustus om 20.00 uur treedt Bill Ferguson voor u op in Meers aan de Koeweide. Bill Ferguson is een rasartiest uit Canada. Hij trad wereldwijd op bij wel alle grote festivals. Hij jongleert met dat wat u hem als publiek toewerpt en schuwt daarbij de confrontatie met zijn publiek niet. Integendeel! Hoe meer u roept, hoe liever hij het heeft. Hij degradeerde Nederlands spraakwaterval Jack Spijkerman ooit tot een hulpeloze voorbijganger. De openheid en de durf waarmee hij dat doet is innemend. Hij doet niet moeilijk, staat enthousiast in het leven, is gedreven en heeft maar één doel: zijn publiek vermaken. Mocht u slachtoffer worden van deze sympathieke Canadees bedenk dan: morgen lacht u erom.

Zondag 22 augustus om 14.30 uur treedt Cirq´ulation Local voor u op aan de Koeweide in Meers. Deze Belgische groep is wegens succes geprolongeerd. De drie knotsgekke Belgen van Cirq´ulation hebben een even eenvoudig als geniaal concept: de wereld veroveren met dat waar je goed in bent. Hun voorstelling Just another boyband? is dan ook een aaneenschakeling van jeugdig enthousiasme, technisch kunnen en de nodige zelfrelativerende humor. Met hun energieke voorstelling van jongleren, acrobatiek en publieksparticipatie zullen ze in elk geval uw hart veroveren.

Donderdag 26 augustus om 15.00 uur kunt u een voorstelling van de Duitse groep Scharlatan Allee, bij de kasteelruïne in Stein bijwonen. Ze voeren voor u een stukje op waarin een gammele eend tot stilstand komt op een plek waar absoluut niet geparkeerd mag worden. Dikke zwarte rook ontsnapt aan het autootje. Twee hulpeloze Fransozen springen uit de eend en vragen de toeschouwers om hulp, terwijl de auto steeds harder begint te puffen. Er ontstaat een chaotisch schouwspel met een vleugje Franse "savoir vivre, of zoals de Duitsers zouden moet zeggen Ente gut, alles gut.

Zaterdag 28 augustus om 15.00 uur treden Stenzel, Kivits & Huibers voor u op bij het Maaslandcentrum in Elsloo. Met het perfecte Concert Part III brengen Stenzel, Kivits & Huibers een theatraal concert dat absurd, uiterst muzikaal en geraffineerd is. Met een rijdende concertvleugel, een afhangende buikpauk en twee opgerekte stembanden creëren ze theatrale chaos. De heren gaan improviseren niet uit de weg en zullen u ervan proberen te overtuigen dat klassieke muziek en humor uitstekend samengaan. Mozart, Bach, Vivaldi en Puccini draaien zich om in hun graf, om maar niets te hoeven missen van wat hun composities nog meer te bieden hebben dan ze zelf vermoedden.

De programmaboekjes van deze en andere voorstellingen liggen voor u klaar bij het Infocentrum in de hal van het gemeentehuis. Tijdens openingsuren kunt u deze gratis ophalen. Voor vragen kunt u ook telefonisch terecht bij een van de publieksmedewerkers tel. 046-4359345.