Wageningen Universiteit

Persbericht Wageningen Universiteit, nr 072, 12 augustus 2004

Jungle fever

Wageningse introductiedagen 2004 spetterend van start

Van vrijdag 20 tot en met woensdag 25 augustus zullen de nieuwe eerstejaars studenten op een feestelijke manier hun weg leren vinden in Wageningen. Met het thema Jungle Fever zal de stad tijdens de Algemene Introductiedagen (AID) omgetoverd worden tot een wilde jungle vol planten en beesten. Uiteraard zullen het befaamde straatfestival, het muziekfestival en de openluchtfilm op de Markt weer plaatsvinden. De introductiezesdaagse zorgt voor een spetterend begin van hun studententijd.

Tussen 20 en 25 augustus worden er meer dan 650 nieuwe, eerstejaars studenten van Wageningen Universiteit verwacht, waarvan er zeker honderd uit het buitenland komen. Zeventig mentorkoppels staan klaar om de groepjes door de jungle van Wageningen te begeleiden en eenzelfde aantal vrijwilligers staat gereed om in alle technische en logistieke behoeften te voorzien.

De introductiedagen zullen niet onopgemerkt voorbij gaan aan het winkelend publiek in Wageningen. Tijdens de zaterdagmarkt op 21 augustus zullen de groepjes op de meest ludieke manieren geld proberen in te zamelen voor het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten, die ter plekke een demonstratie zal geven. Op dezelfde dag zal 's avonds het marktplein volstromen met menig studentenhuismeubilair. Om 21.15 uur gaat de openlucht film van start. Dit is dé mogelijkheid om de filmtopper van 2003, Finding Nemo op een vijftien meter breed filmdoek te zien.

Ook de woensdag, 25 augustus, is een aantrekkelijke dag om naar het centrum van Wageningen te komen. Vanaf acht uur 's avonds kan iedereen genieten van de vele straatacts in de Hoogstraat, op de Markt, op het Raadhuisplein en op het Salverdaplein. Het jaarlijkse straatfestival is dit jaar weer uitgebreid met nog meer acts. De acts, variëren van poppenspel, acrobatiek, karikaturen tot theater en zijn geschikt voor jong en oud. De avond zal worden afgesloten met een spectaculaire slotact op de Markt.

Op maandagavond, 23 augustus, van acht tot middernacht zal er op het Dreijenplein een muziekfestival zijn. Op dit festival zullen verschillende bands spelen in stijlen, uiteenlopend van jazz-rock, indie-pop, pop/artrock/folk en opzwepende reggae tot brutale en opwindende rock 'n roll. Met bandjes als Painted Black,Taxi to the Ocean, MILK, Out of Many en GEM en alles gehuld in junglesferen staan borg voor een geweldig feest. Iedereen is welkom, kaartjes kosten ¤ 7,- in de voorverkoop en ¤ 8,- aan de deur. Kaartjes zijn te verkrijgen bij Music Store (Hoogstraat 77) en op Arion (Niemeijerstraat 6, Wageningen).

De rest van de week zullen de eerstejaars Wageningen leren kennen door middel van een kennismakingstocht en een informatiemarkt. Verder krijgen ze meer te horen over hun studie op de studiedag maandag, maken ze kennis met het internationale karakter van Wageningen en leven ze zich uit op de sportdag op zondag. Elke avond zullen er op de studentenverenigingen feesten zijn, zodat de eerstejaars kennis kunnen maken met de verenigingen.

De Algemene Introductiedagen worden georganiseerd door zes enthousiaste studenten die al vanaf november druk in de weer zijn om dit evenement te organiseren. De commissie bestaat dit jaar uit Hilde Buiting, Jeroen Rijnierse, Judith Risse, Tosca Ploegaert, Marieke Sol en Paul Toxopeus.

Het volledig programma van de AID is te vinden op http://www.wu.nl/caid