Nederlandse Spoorwegen 12 augustus 2004

Met de trein naar A Campingflight to Lowlands Paradise

Vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus 2004

Het jaarlijkse Lowlands Festival op het terrein van Six Flags Holland in Biddinghuizen vindt dit jaar plaats van vrijdag 20 augustus tot en met zondag 22 augustus 2004. De organisatie verwacht ruim 45.000 bezoekers en geeft het advies om met het openbaar vervoer te komen. NS zet extra (lange) treinen in en de organisatie laat vanaf de NS-stations 't Harde en Lelystad Centrum gratis pendelbussen rijden naar het festivalterrein.

Extra treinen voor bezoekers van Lowlands
Lowlandsbezoekers uit de richting Amsterdam en Noord-Holland kunnen het beste met de trein naar station Lelystad Centrum reizen. Bezoekers uit overige richtingen reizen naar station 't Harde. Op zondag 22 en maandag 23 augustus rijden er extra treinen van 't Harde naar Amersfoort.

Service en informatie
NS richt het parkeerterrein bij station 't Harde in als een volwaardig NS-station, met een NS-servicepunt met pinautomaat en andere stationsfaciliteiten. Op de stations

't Harde en Lelystad Centrum zijn alle festivaldagen extra NS-medewerkers aanwezig om service en informatie te geven.

Kaartverkoop
NS adviseert Lowlandsbezoekers om het treinkaartje voor de terugreis al op de heenreis te kopen. Dit voorkomt zondag en maandag lange wachttijden bij het

NS-servicepunt. Bij alle NS-kaartautomaten in Nederland zijn treinkaartjes te koop zonder datum die op de dag van vertrek kunnen worden afgestempeld in de gele stempelpalen op het perron.

Met een groep op reis?
Houders van een Voordeel-urenkaart, NS/OV-Jaar(traject)kaart of een OV-Studentenkaart kunnen drie personen mee laten reizen met 40% Samenreiskorting. Bij een langdurig Lowlandsbezoek kan het voordelig zijn om met een NS Zomertoer te reizen; met deze kaart reizen twee personen drie dagen onbeperkt met de trein door Nederland voor maar ¬ 69. Nieuw dit jaar is de NS Jongerentoer. Met deze kaart kunnen twee personen tot en met 17 jaar één dag onbeperkt reizen door Nederland voor maar ¬ 19.

Meer informatie

· www.ns.nl (hier is ook de speciale Lowlandsfolder te down-loaden) · 0900-1475 (¬ 0,35 p.m.)
Noot voor de redactie,