Gemeente Zwolle

Verkeersmaatregelen tijdens Straatfestival

In de maand augustus 2004 worden diverse zomerse activiteiten gehouden in de binnenstad van Zwolle. De activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer. Zo ook het Straatfestival op vrijdag 20 augustus 2004. Hieronder staan de verkeersmaatregelen genoemd.

Tijdens het Straatfestival op vrijdag 20 augustus 2004 is vanaf 18.00 uur het gebied dat binnen de stadsgrachten ligt, met uitzondering van voetgangers, ontoegankelijk voor verkeer. Bewoners die in dit gebied wonen en tijdens de afsluiting de auto nodig hebben, wordt verzocht vroegtijdig de auto buiten het parcours te zetten. Vanaf 13.00 uur vinden er opbouwwerkzaamheden plaats. De binnenstad is hierdoor beperkt toegankelijk voor het verkeer. Vanaf 16.00 uur wordt het verkeer uit de binnenstad geweerd.

Park de Wezenlanden
Het autoparkeren wordt geregeld door middel van ´verkeersregelaars´, die de automobilisten verwijzen richting parkeerplaatsen bij het dance-event in Park de Wezenlanden. Bezoekers kunnen parkeren op het parkeerterrein van het Provinciehuis. Als dit terrein vol is, wordt men doorverwezen naar de Turfmarkt, Het Eiland en naar het parkeerterrein bij Super de Boer. Omliggende scholen, zoals de Gereformeerde Hogeschool en ROC Landstede, stellen hun parkeerterrein open voor deze gelegenheid. Tekstborden worden geplaatst aan het begin en aan het eind van
Weth. Alfrinkweg met ´verboden te parkeren in de berm´ en één met een parkeerverbod. Ook het fietsparkeren wordt geregeld (400 extra klemmen vlakbij het Provinciehuis aan de Weth. Alfrinkweg). Ook de parkeerpolitie houdt extra toezicht.

Busverkeer
Buslijnen 2, 4 en 5 rijden tijdens het Straatfestival via de Burgemeester van Roijensingel, Pannekoekendijk en Schuttevaerkade. Op de Van Roijensingel komt een tijdelijke halte.

Er wordt op donderdag 19 en vrijdag 20 augustus 2004 nog een kleine ingreep gepleegd op de hoek van de Luttenbergstraat en de Wethouder Alferinkweg. De tijdelijke verharding in de weg wordt vervangen door asfalt.

Wegsleepregeling
Tijdens dit evenement is een wegsleepregeling voor foutief geparkeerde auto's van kracht.


---