Gemeente Capelle a/d IJssel

Wijkbarbecues in Schollevaar-Oost

logo Schollevaar-Oost

Op vrijdag 20 en 27 augustus 2004 organiseren de gemeente en ComWonen de derde en vierde wijkbarbecue als onderdeel van het project Thuis in Schollevaar-Oost. Op 20 augustus zijn de bewoners van de Gebouwenbuurt vanaf 18.00 uur welkom op het plein van de basisscholen aan de Hermitage om elkaar, onder het genot van lekkere hapjes en drankjes, beter te leren kennen. Op 27 augustus vanaf 18.00 uur zijn de bewoners van de Schildersvormenbuurt op het Aquarelveld aan de beurt.

Eerder deze zomer werden barbecues gehouden voor de bewoners van de Operawijk (Noord en Zuid). Ondanks het matige weer waren veel bewoners gekomen voor een feestje met de buren.

Swingen of springen
Voor de zomersfeer is een goede muziekinstallatie aanwezig en kunnen bewoners zelf meegebrachte cds afspelen. Dansen behoort dan ook tot de mogelijkheid! Ook aan de kinderen is gedacht. Speciaal voor hen is een springkussen aanwezig met speciale begeleiding.

Project Thuis in Schollevaar-Oost
De wijkbarbecues zijn onderdeel van het project Thuis in Schollevaar-Oost. De gemeente Capelle aan den IJssel en ComWonen bieden de bewoners van Schollevaar-Oost de hele zomer lang leuke activiteiten en evenementen aan. Doel is dat de bewoners elkaar beter leren kennen en daardoor meer betrokken raken bij hun buurt. Opbouwwerker Peter de Haan is bij alle activiteiten aanwezig om te luisteren naar ervaringen van bewoners en goede initiatieven te ondersteunen. Namens de gemeente en ComWonen zet projectbureau De Jonge Krijger de activiteiten uit.