Politie Friesland

Politieberichten van 19/8 (13.00 uur) tot 20/8 (07.00 uur)

Fryslân 20-08-2004 - Voor aavullende informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met bureau communicatie van politie Fryslân via het algemene nummer 0900 - 8844

Drachten: aanhouding na belediging
Een 32-jarige inwoner van Drachten is donderdag omstreeks 16.00 uur op de Noorderbuurt aangehouden. De man stak zijn middelvinger op naar een SVS-medewerker en weigerde van zijn fiets af te stappen toen hij werd aangesproken op het feit dat hij in een voetgangersgebied fietste. Op het politiebureau werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Sneek en Heerenveen: aanbieden vals geld
Donderdag deed omstreeks 14.00 uur de 46-jarige eigenaar van een winkel aan de Galigastraat melding van het feit dat een onbekende man had geprobeerd een vals biljet van 100 euro aan te bieden. Omdat de winkelier het biljet niet vertrouwde liep hij ermee naar enkele andere winkels en een nabijgelegen bank. Die constateerden dat het biljet vals was. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Toen deze arriveerde was de onbekende man echter al vertrokken. Rond 16.00 werd een man met hetzelfde signalement (blanke man van ongeveer 28 jaar, rode korte jas, donkerblauwe spijkerbroek, zwarte rugzak, kort geknipt donkerblond haar, normaal postuur, Engels sprekend) in een winkel aan het Burgemeester Kupersuplein aangehouden. Ook daar had de man een biljet van 100 euro proberen aan te bieden. De caissière vertrouwde het echter niet en de politie werd gewaarschuwd. Na controle door de technische recherche werd vastgesteld dat het om een vals biljet ging. De man, een 22-jarige Litouwer, werd op het politiebureau ingesloten.

Sneek: winkeldiefstal
Een 59-jarige Sneker is donderdag omstreeks 17.45 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Oosterdijk. De man werd door winkelpersoneel betrapt toen hij twee boxershorts ter waarde van 7 euro wilde meenemen zondert te betalen. Hij werd aan de politie overgedragen, die proces-verbaal opmaakte.

Leeuwarden: diefstal laptops
Uit de showroom van een bedrijf aan de Alexander Cohenwei zijn donderdag omstreeks 18.30 uur twee laptopcomputers gestolen. De laptops stonden op bureaus in de onafgesloten showroom en werden weggenomen op het moment dat de medewerkers in een andere ruimte waren. Een 30-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Formerum: diefstal uit tent
Een 17-jarige inwoner van Heiloo deed donderdagavond aangifte uit een tent op een camping aan de Formerum. Tussen 13.00 en 18.00 uur werden uit zijn tent onder meer een geldbedrag van enkele honderden euros en een digitale camera weggenomen.

Zwaagwesteinde: onder invloed
Op de Kuikhornsterweg werd vrijdag omstreeks 00.50 uur een 44-jarige inwoner van Sumar staande gehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 540 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Drachten: onder invloed
Op de Torenstraat werd vrijdag omstreeks 03.00 uur een 21-jarige inwoner van Harkema staande gehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 430 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 3 uren kreeg.