Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 20 augustus 2004

(


Katwijk Ongeval

Een 71-jarige man uit Valkenburg is gisterenavond, 19 augustus rond 20.00 uur, gewond geraakt bij een ongeval aan de Zeeweg in Katwijk. De man reed op zijn snorfiets over de Zeeweg, uit de richting van Rijnsburg. Op het marktterrein aan de Zeeweg waren twee jongens aan het voetballen. Per ongeluk kwam de voetbal op het fietspad aan de Zeeweg terecht waardoor de man uit Valkenburg ten val kwam. Door de valpartij raakte de man gewond aan zijn hoofd en hand.


Ter Aar Verkeersongeval

De politie doet onderzoek naar een verkeersongeval dat gisterenavond, 19 augustus rond 23.15 uur, heeft plaatsgevonden aan het Kerkpad in Ter Aar. Door onbekende oorzaak was een 38-jarige man uit Ter Aar met zijn scooter tegen een lantaarnpaal gereden. De man is met ernstig hoofdletsel door de ambulance naar het LUMC gebracht.


Leiden Poging beroving

De politie doet onderzoek naar een poging beroving welke gisterenavond, 19 augustus rond 23.30 uur, heeft plaatsgevonden aan de Korevaarstraat in Leiden. Een 23-jarige vrouw uit Leiden wilde bij de pinautomaat aan de Korevaarstraat geld opnemen. Op het moment dat zij het geld uit de pinautomaat wilde halen, probeerde een man haar het geld af te pakken. Omdat de vrouw luid om hulp riep en zich hevig verzette, is de man op de vlucht geslagen.


Gouda Mishandeling

De politie heeft vannacht, 20 augustus rond 02.00 uur, een 27-jarige man uit Gouda aangehouden wegens mishandeling van een plaatsgenoot. De politie kreeg rond 01.00 uur de melding dat er gevochten zou worden op de Markt, eenmaal ter plaatse bleek alles rustig. Het slachtoffer, een 16-jarige jongen, verklaarde mishandeld te zijn door de 27-jarige man. Enige tijd later kreeg de politie opnieuw een melding dat de verdachte was teruggekomen naar de Markt. Er volgde een korte achtervolging en uiteindelijk is de man bij de Nieuwe Markt aangehouden wegens mishandeling.


Reeuwijk Getuigen van aanrijding gezocht

Op woensdag 11 augustus jl. omstreeks 16.00 uur heeft er een aanrijding tussen een fietser en een bestelbus plaatsgevonden op de Nieuwdorperweg te Reeuwijk. Het slachtoffer, een ongeveer 80 jarige inwoner van Reeuwijk, reed op zijn fiets over de weg. Achter hem kwam een witte bestelbus aanrijden die ongeveer 10 meter voor een uitwijkplaats luid begon te toeteren en vervolgens de fietser inhaalde. De buitenspiegel van de bus raakte tijdens de inhaalmanouvre de fietser. Deze kwam hard ten val op het wegdek en hield hier zware kneuzingen aan over.
De bestuurder en de bijrijder van de bestelbus stapten uit en brachten de fietser naar de huisartsenpost in Reeuwijk. De chauffeur heeft echter een briefje met valse naam, adres en telefoonnummer achtergelaten bij het slachtoffer. Het slachtoffer heeft het kenteken van de bus niet goed onthouden. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Mogelijk dat een getuigen een kenteken heeft genoteerd, of dat deze andere informatie heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --