Politie Groningen

Persberichten vrijdag 20 augustus 2004

provincie Groningen, 20-08-2004 -

Bierum: politie zoekt getuigen na mishandeling
De politie is op zoek naar getuigen van een zware mishandeling op de kruising Hereweg, Spijksterweg en Luingaweg. De mishandeling vond afgelopen zaterdagnacht op zondagmorgen plaats na een schuurfeest in Bierum tussen de tijdstippen 05.00 en 07.00 uur. Het slachtoffer, een 34-jarige man uit Spijk, werd op genoemde kruising mishandeld door twee inzittenden van een rode personenauto. De man werd mishandeld met slagwapens. Ook werd door één van de geweldplegers gedreigd met een mes. Na de mishandeling vertrekken beide mannen in de betreffende rode auto. Even later komt het tweetal terug, waarna de Spijkster op de Luingaweg voor een tweede keer wordt mishandeld. Het slachtoffer liep over het hele lichaam zware kneuzingen op en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Tijdens het incident waren nog veel bezoekers van het schuurfeest in Bierum aanwezig. Er reden veel autos en taxis. De politie is op zoek naar getuigen, die iets van de mishandeling hebben gezien. Mensen die iets hebben gezien of gehoord, kunnen contact opnemen met basiseenheid Delfzijl via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Oude Pekela: dronken man bedreigt buurtbewoners
Aan de Ring in Oude Pekela heeft de politie donderdagavond een 19-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. De man ging onder invloed van alcohol door onbekende oorzaak door het lint en dreigde een aantal buurtbewoners hun woning in brand te steken. In de woning van zijn oma aan de Ring sneuvelde door het gedrag van de verdachte een radio. De man werd aangehouden en omdat hij niet meewerkte is hij geboeid in een politie auto geplaatst. Kort daarop vernielde hij middels een kopstoot een ruit van de politieauto. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Gordelcontroles: donderdag
Oude Pekela: W.H. Bosgrastraat Gecontroleerd: 200 autos, aantal bekeuringen: 13.
Winschoten: Stationsweg Gecontroleerd: 400 autos, aantal bekeuringen: 4.

Stadskanaal: aanhoudingen na diefstal; hennepkwekerij in woning De politie heeft donderdagochtend in een woning aan de Zonndedauwlaan in Stadskanaal twee mannen, beiden in de leeftijd van 24 jaar, afkomstig uit Stadskanaal en Gasselternijveenschemond en een 32-jarige vrouw uit Stadskanaal aangehouden. De drie worden verdacht van diefstal danwel heling van snoepgoed, gereedschap en CDs. Die goederen werden in de nacht van woensdag op donderdag ontvreemd uit een feesttent aan de Brummelkant in Stadskanaal. De politie kreeg in de vroege ochtend een melding van de diefstal en stelde een onderzoek in. Tijdens dit onderzoek werd duidelijk dat de bewoonster van een woning aan de Zonnedauwlaan in Stadskanaal mogelijk bij de diefstal was betrokken. In de woning troffen agenten de gestolen spullen aan alsmede de verdachten. Die werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De gestolen spullen zijn door de politie in beslag genomen en worden na onderzoek teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Bij het onderzoek in de woning aan de Zonnedauwlaan werd op de 1e etage een kleine hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij werd ontmanteld en de kweekapparatuur en de hennepplanten in totaal 84 werden in beslag genomen en in overleg met de Officier van Justitie onmiddellijk vernietigd. Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal, heling en overtreding van de opiumwet.

Roodeschool: rijbewijs kwijt na te hard rijden
De politie heeft donderdagavond aan de Hooilandseweg in Roodeschool het rijbewijs van een 31-jarige automobilist uit Middelstum ingevorderd. De man reed in zijn auto tussen Spijk en Roodeschool. Zijn snelheid werd door een onopvallende politiepatrouille vastgesteld op 159 km per uur. Ter plaatse is een maximumsnelheid van 80 km toegestaan. In Roodeschool werd de automobilist aan de kant gezet. Hij kreeg een bekeuring voor te hard rijden en moest zijn rijbewijs inleveren.

Delfzijl: schennispleger aangehouden
Een 33-jarige man uit Delfzijl is donderdagmiddag door de politie aangehouden aan de Hoogelandsterweg in Delfzijl. De man wordt verdacht van openbare schennis van de eerbaarheid (schennisplegen). De politie kreeg een melding dat een man tot twee keer toe met ontbloot onderlijf was gesignaleerd en onzedelijk handelingen pleegde ten overstaan van een inwoner van de gemeente Ten Boer die bezig was met het reinigen van sloten. Agenten troffen de verdachte op basis van het opgegeven signalement aan en namen hem mee. De verdachte verzette zich tegen de aanhouding. Hij schopte een politieman en moest middels het gebruik van pepperspray tot bedaren worden gebracht. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: zes radardetectoren inbeslaggenomen
Bij een verkeerscontrole op de Bornholmstraat heeft de politie donderdagmorgen- en middag zes radardetectoren inbeslaggenomen. Bij zes bestuurders in de leeftijd van 33 tot 56 jaar uit Groningen, Vleuten, Stadskanaal en t Zand (NH) werd in de betreffende autos de apparatuur aangetroffen en inbeslaggenomen. Alle verdachten kregen een bekeuring van 250 euro opgelegd.

Groningen: overlastpleger aangehouden
De politie heeft donderdagavond op het Martinikerkhof een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor het nuttigen van alcohol op straat. De Stadjer wilde niet mee naar het politiebureau. Hij werd overmeesterd, maar beledigde hierna de dienders. De man werd ingesloten, omdat hij onder invloed van alcohol en drugs verkeerde. Hij werd ingesloten. De Stadjer zal vandaag worden gehoord.

Groningen: Harenaar aangehouden voor fietsdiefstal
Op het Gedempte Zuiderdiep heeft de politie donderdagnacht een 23-jarige man uit Haren aangehouden voor diefstal. Politieagenten zagen de Harenaar fietsen, terwijl hij een tweede fiets op zijn stuur torste. Al snel verklaarde de 23-jarige de fiets in de Oosterstraat te hebben gestolen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Het vehikel werd inbeslaggenomen. De verdachte werd gehoord en mocht daarna het politiebureau te verlaten. De politie probeert de eigenaar van de fiets op te sporen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: broers aangehouden
De politie heeft donderdagnacht op de Siersteenlaan twee broers van 41 en 45 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden. De politie controleerde de broers in een personenauto en bleek na een blaastest op straat dat de 45-jarige alcohol had gedronken. De bestuurder wilde niet mee en weigerde elke medewerking. Ook de vier jaar oudere broer begon zich ermee te bemoeien en belemmerde de aanhouding. De alcomobilist probeerde vervolgens weg te rennen, maar kon hij worden achterhaald. Met behulp van pepperspray werd de man aangehouden. Ook de oudere broer verzette zich tegen zijn aanhouding. Ook hier kon de man met pepperspray onder controle worden gebracht. De alcomobilist bleek uiteindelijk 1,05 promille in zijn bloed te hebben. Beide broers werden gehoord en mochten daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.