Provincie Overijssel

Steenwijkerland krijgt 1.200.000 euro voor stedelijke vernieuwing

De gemeente Steenwijkerland krijgt zo'n EUR 1.200.000,-- voor stedelijke vernieuwing. Gedeputeerde Rietkerk maakte dat gisteren bekend tijdens bestuurlijk overleg met wethouder Steinmetz. De gemeente Steenwijkerland is een zogenaamde programmagemeente. Dat betekent dat de gemeente in de komende maanden een meerjarig ontwikkelingsprogramma voor de stedelijke vernieuwing opstelt. Daarna wordt de bijdrage definitief vastgesteld.

De subsidie komt uit het investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing van het Rijk. Het budget voor de provincie bedraagt EUR 13 miljoen, exclusief de bijdrage voor de vijf grote steden. De provincie Overijssel heeft aan de rijksbijdrage twee miljoen euro toegevoegd. Het geld is bestemd voor de periode 2005-2009.

Projecten

Wethouder Steinmetz deelde mee dat Steenwijkerland bij de inzet van deze subsidie zal aansluiten bij de gemeentelijke nota Financiële Kaderstelling Gebiedsprojecten. In deze nota is aangegeven welke projecten zij in de komende jaren tot inzet van beleid wil maken. Dat betekent dat het geld voor de stedelijke vernieuwing ingezet wordt voor de projecten Woldpoort en Stationsomgeving in de kern Steenwijk en voor projecten in de overige kernen waarbij het bijvoorbeeld gaat om de tweede fase van het Dorpsplan Oldemarkt, de uitvoering van de stadsvisie in Vollenhove en sanering en herstructurering van de Groenestraat in Blokzijl.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel