Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 20-08-2004

Fietser gewond
BORGER Een 58-jarige fietser uit Borger raakte donderdagmiddag gewond aan zijn schouder tijdens een verkeersongeval. Een 31-jarige plaatsgenoot reed met zijn personenauto op de Markestraat in de richting van de kruising. De bestuurder verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende fietser. De fietser kwam ten val en is met een zwaar gekneusde schouder per ambulance naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht. Na behandeling is de man weer naar huis gegaan.

Politie houdt alcomobilisten aan
WEITEVEEN Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag rond 0.30 uur op de Dopheide een 30-jarige automobilist uit Weiteveen aangehouden. De man reed op de Zuidervaart en reageerde niet op een stopteken van de politie. De man reed vervolgens met spoed een oprit bij een woning op. De bestuurder bleek te hebben gedronken. Hij blies 915 ugl. (ruim 2 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding uitgereikt.
EMMEN Een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Emmen is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man reed op het Raadhuisplein toen hij door agenten werd gevraagd te blazen. Op het bureau blies de man 300 ugl. Hij kreeg een rijverbod en een transactie uitgereikt. EMMEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 3.00 uur een rijverbod en transactie uitgereikt aan een 22-jarige man uit Hellendoorn. De verdachte reed op de Rondweg en werd gevraagd te blazen. Op het politiebureau blies hij 380 ugl.

Agenten houden verkeerscontrole in Emmen en omgeving EMMEN De politie van Emmen heeft donderdagmiddag rond 15.30 uur een verkeerscontrole uitgevoerd in Emmen en omgeving. Er is op de N34, de Rondweg, de Houtweg en de Cornelis Houtmanstraat gecontroleerd op gordel en snelheid. Tegen één bestuurder is proces-verbaal opgemaakt wegens het overtreden van de maximum toegestane snelheid. Drie andere bestuurders kregen een verbaal wegens het niet dragen van een gordel.

Surveillance in Hoogeveen levert 12 processen-verbaal op HOOGEVEEN De politie van Hoogeveen heeft donderagavond in de omgeving van de Mr. Harm Smeengelaan een surveillance uitgevoerd. Daarbij hebben 12 bestuurders een proces-verbaal ontvangen vanwege uiteenlopende overtredingen. Het gaat onder meer om het rijden zonder geldig rijbewijs, het niet dragen van een helm op de bromfiets, het niet opvolgen van een stopteken en het niet dragen van een autogordel.

Diefstal zaagmachine
ASSEN Een 52-jarige man uit Emmen deed donderdagmorgen aangifte van diefstal van een gele zaagmachine (merk De Walt type 872QS) ter waarde van 1200,-. De machine werd gestolen aan de Aziëweg uit een pand dat in aanbouw is. Hoe de daders zijn binnengekomen is nog onbekend.

Jongeman aangehouden op verdenking van mishandeling MEPPEL Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 15-jarige jongen uit Meppel aangehouden bij het perron op het Stationsplein op verdenking van mishandeling. Hij zou een 22-jarige plaatsgenoot hebben getrapt. Na verhoor is de verdachte ingesloten op het politiebureau. De 22-jarige jongeman doet aangifte van geweldpleging.

Aanhouding na melding huiselijk geweld
NIEUW RODEN De politie heeft donderdagavond een 51-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. De vriendin zou zijn geslagen en vluchtte daarop het huis uit. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Bromfietser krijgt drie processen-verbaal
ASSEN - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 16-jarige bromfietser uit Assen aan de Weiersstraat aangehouden. De jongeman droeg geen helm, zat onverzekerd op de bromfiets en was niet in het bezit van een bromfietscertificaat.

Bushokje valt op bestelauto
HOOGEVEEN De politie kreeg donderdagmiddag rond 13.30 uur een melding binnen van een bushokje dat op een auto was gevallen. Ter plaatse bleek dat op een terrein aan de Vos van Steenwijklaan twee losse bushokjes stonden. Door de harde wind is één van de bushokjes omgewaaid en tegen de bestelauto van een 35-jarige man uit Coevorden gevallen. Hierdoor is ondermeer de voorruit gebroken en zijn er krassen op de auto ontstaan.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.