STARPARKS

Six Flags Europese Divisie vanaf vandaag StarParks

Six Flags Europese Divisie vanaf vandaag StarParks

Met 5,5 miljoen bezoekers is StarParks de derde grootste attraktieparkengroep in Europa.

Waver, België - 20 augustus 2004 - De Six Flags Europese Divisie, die onlangs aangekocht werd door de investeringsmaatschappij Palamon Capital Partners, opereert vanaf vandaag officieel onder de naam StarParks. De zeven parken van de groep zijn: Six Flags Holland in Nederland, Six Flags België en Bellewaerde Park in België, Walibi Lorraine, Walibi Rhône-Alpes en Walibi Aquitaine in Frankrijk en Warner Bros. Movie World in Duitsland.
Met zeven parken in vier Europese landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en België) en 5,5 miljoen bezoekers in 2003 bevestigt de groep StarParks opnieuw haar sleutelpositie als de derde grootste themaparkengroep in Europa, na Euro Disney N.V. en de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Tussauds Group. De groep telt 437 permanente werknemers en circa 3850 seizoensmedewerkers. Elk park is geografisch strategisch gevestigd en vormt steeds dé trekpleister van de streek binnen een straal van 80 km.
95 % van de parkbezoekers woont binnen 2 uur rijafstand vanaf het park.
StarParks streeft er naar ook in deze nieuwe vorm erkend te worden als een professioneel kwaliteitslabel binnen de pretparkensector. 'Meer dan ooit streven we ons hoofddoel na: het creëren van gezamenlijke belevenissen en plezier voor onze gasten. Met het oog op de uitdagingen die ons wachten, kan onze visie niet duidelijker zijn dan vandaag: we willen de meest dynamische en de meest betrouwbare themaparkengroepen van Europa zijn, door onze aandacht te richten op de ervaringswereld van onze gasten, het creëren van onvergetelijke belevenissen, plezier en sensatie voor de hele familie' zo verklaarde Bill Muirhead, Chief Executive Officer van StarParks.' StarParks is voor de individuele parken het rebranding proces gestart met zijn grootste doelgroep: het hele gezin.
'De rebranding is een ware uitdaging. Zo mogen we onze strategie op lange termijn niet uit het oog verliezen, terwijl we tegelijkertijd met de verwachtingen van onze gasten en met de markttrend rekening moeten houden.' aldus Carla Christiaens, StarParks Vice President Marketing & Sales.
'We besteden momenteel veel tijd en moeite aan markt- en consumentenonderzoek. De verschillende onderzoeken lopen nog en de resultaten zijn voorzien voor september. 2005 belooft boeiend en uitdagend te worden,' voegt Mevr. Christiaens hieraan toe. In de merknaamvernieuwing wordt meer dan 5 miljoen Euro geïnvesteerd, maar daarnaast wordt ook extra geld geïnvesteerd in attrakties en diensten in elk van de parken, met als hoofddoel: 'de parkbelevenissen van de gasten nog intenser maken.'
'Ons doel voor 2005 en de jaren erna, is streven naar een uitstekende kwaliteit. Voor nieuwe characters, investeringen van kapitaal of parkamusement zullen we alle beslissingen nemen volgens onze lange termijn strategie en onze bedrijfswaarden. Veiligheid, emoties,belevenissen en plezier voor jong en oud maken hiervan absoluut een deel uit', legt Carla Christiaens, Vice President marketing Europa van StarParks uit toe.
De aankoop door Palamon Capital Partners heeft geen invloed op de huidige werkgelegenheid en manier van werken gehad. Een grote verandering voor de toekomst zal zijn dat de individuele parken meer inbreng zullen krijgen in de strategie en het beleid van het betreffende park. De ervaringen en kennis vanuit het park kunnen op deze wijze optimaal worden benut. Ook kan er op deze wijze beter en sneller worden ingespeeld op de wensen van de bezoekers. Aan het hoofd van de StarParks organisatie staat Chief Executive Officer Bill Muirhead, vroeger Executive Vice President van Six Flags Europa. De andere belangrijke Executives zijn Carla Christiaens (StarParks Vice President Marketing & Sales), die meer dan 20 jaar ervaring in de sector heeft en Denis Hermesse, StarParks Vice President Finance, voormalig Walibi Financieel Directeur. Om een brug te maken tussen StarParks en de nieuwe eigenaar, is Michael Jolly, voormalige chairman en CEO van de Tussauds Group, als non-executive Chairman tot het kader toegetreden.
'Mike Jolly vormt een echte toegevoegde waarde in de nieuwe structuur. De vakkennis die hij in zijn vorige functie als Chairman van de Tussauds Group heeft verworven, zal samen met zijn ervaring in de sector, een uitstekende aanvulling voor het management team betekenen,' zo verklaarde Bill Muirhead.
In het kader van al deze veranderingen heeft de Six Flags Europese Divisie een nieuwe domeinnaam gekregen: www.starparks.com. De website zal geleidelijk worden aangepast en uiteindelijk in 2005 een totaal nieuw design krijgen.
StarParks beheert zeven kwalitatief hoogstaande en bekende attractieparken in Europa, die elk in heel dichtbevolkte gebieden gevestigd zijn. De zeven parken van de groep zijn: Six Flags Holland in Nederland, Six Flags België en Bellewaerde Park in België, Walibi Lorraine, Walibi Rhône-Alpes en Walibi Aquitaine in Frankrijk en Warner Bros. Movie World in Duitsland. De hoofdzetel van StarParks is gevestigd in Waver (België).

Voor meer info kunt u terecht bij:

StarParks
Vanessa Amor, Directeur Public Relations
Tel: +32 10 42 17 19 Fax: +32 10 42 17 10 Email: vamor@starparks.com

20 aug 04 11:00