Gemeente Ede

Nummer 164 Ede, 19 augustus 2004

Overhandiging door burgemeester R.C. Robbertsen op openingsavond Heideweek

Heidekoningin Calluna XLVIII in Ede ontvangt stadssleutel

Bij de officiële opening van de Heideweek op 20 augustus in het Openluchttheater in Ede zal burgemeester R.C. Robbertsen geheel volgens de traditie de stadssleutel overhandigen aan Calluna XLVIII. Daarmee kan de Heidekoningin samen met Prinses Erica XXIX tijdens de 9-daagse Heideweek op symbolische wijze over de gemeente Ede regeren. Na ontvangst van de sleutel spreekt de Heidekoningin haar troonrede uit.

Burgemeester Robbertsen zal in zijn toespraak evenals in voorgaande jaren zijn waardering uitspreken voor de organisatoren, de vrijwilligers, de deelnemers, de sponsoren en de bezoekers van de talrijke programma-onderdelen van de Heideweek. Hij doet een oproep trots te zijn op de goede ontwikkelingen en voorzieningen in de gemeente. Hij zal de Heidehoogheden veel succes toewensen bij hun werk de komende week, waarin zij ambassadrices voor Ede zijn.

Vlegeldag Bennekom op 25 augustus
Op woensdag 25 augustus zal burgemeester Robbertsen een inwoner van Bennekom onderscheiden met de Gouden Vlegel. Deze onderscheiding gaat voor de 13^e keer naar een man of vrouw die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Bennekomse samenleving in het algemeen en de Vlegeldag in het bijzonder. De heer en mevrouw Robbertsen zullen na het defile s tijdens de optocht van oude tractoren s morgens in Bennekom samen met de Heidehoogheden een bezoek aan verzorgingshuis Beringhem.

---