Politie Zuid-Holland-Zuid

20/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

20-08-2004 - Persberichten District II

SNELHEIDSCONTROLE
PAPENDRECHT- Op de Arkelsedijk heeft de politie op donderdag 19 augustus een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 530 voertuigen gecontroleerd. Hiervan zijn er 48 geflitst wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 73 kilometer per uur.

VERKEERSCONTROLE
NIEUW-LEKKERLAND- Het Verkeershandhavingteam en de gebiedsagenten hebben op de Schonenburgweg, de Lekdijk en de Planetenlaan een verkeerscontrole gehouden op donderdag 19 augustus. In totaal zijn er 189 voertuigen gecontroleerd. Negen mensen zijn bekeurd: acht wegens het niet dragen van de autogordels en één wegens te hard rijden.

ONDER INVLOED OP DE FIETS
PAPENDRECHT- Een 23-jarige man uit Papendrecht is vrijdagmorgen 20 augustus rond 01.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed op de fiets. Hij reed op rijbaan van de Veerweg, op de verkeerde weghelft. Ook had hij geen licht op zijn fiets, toen de agenten hem tegenkwamen. Hij kreeg een rijverbod van zes uur.

DRONKEN
GORINCHEM- Op de Oude Lombardstraat is een 29-jarige man zonder vaste woon-of verbijfplaats aangehouden. Dit gebeurde nadat hij eerst een bekeuring had gekregen in verband met openbare dronkenschap. De man wilde niet zijn naam geven en is vervolgens aangehouden.