Politie Zuid-Holland-Zuid

20/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

20-08-2004 - Persberichten District I

AANRIJDING
DORDRECHT- Op donderdag 19 augustus heeft er aan het Achterom een aanrijding plaats gevonden tussen een personenauto en een snorfiets. Een 27-jarige man uit Zwijndrecht reed het parkeervak uit en zag de 56-jarige snorfietster uit Dordrecht over het hoofd. De vrouw die op de snorfiets zat, raakte gewond. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

BEROVING SCOOTER
ZWIJNDRECHT- Een 24-jarige man uit Dordrecht heeft donderdagavond 19 augustus aangifte gedaan van beroving van zijn scooter. De man reed woensdagmiddag 18 augustus met zijn scooter rond 17.00 uur op de Jeroen Boschlaan. Twee personen op een scooter reden hem achterop. Een van de twee gaf het slachtoffer een duw waarna deze op de grond viel. De daders gingen er vervolgens met de scooter vandoor. De man is niet alleen zijn scooter kwijt, maar ook een tas met een portemonnee met geld, papieren en een mobiele telefoon. Het signalement van de daders: beide negroïde uiterlijk, normaal postuur, ca.1.80 meter lang, zwarte kleding.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op het Statenplein is donderdagmiddag 19 augustus een 45-jarige vrouw uit Vlaardingen aangehouden. Even daarvoor was zij door de bedrijfsrecherche betrapt op winkeldiefstal. Ze bleek al verschillende winkels te hebben bezocht. De buit bestond uit kleding, twee lunchboxen, twee drinkbekers en een sleutelhanger.

KLAPPEN
DORDRECHT- Een 54-jarige man uit Dordrecht heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij reed donderdagavond 19 augustus rond 18.45 uur door de Voorstraat op zoek naar een parkeerplaats. Voor hem reed een man op een fiets. Hij bleef zachtjes eracher rijden. De man op de fiets keek een paar keer om, stak zijn middelvinger op en trapte ineens op zijn rem. De 54-jarige man reed toen tegen zachtjes tegen de fiets aan. Toen hij uitstapte kreeg hij klappen van de fietser. De aangever is door omstanders ontzet waarna de belager op zijn fiets is weggereden.

SOFTDRUGS
DORDRECHT- De politie heeft vrijdag 20 augustus rond 03.20 uur twee Fransmannen van 23 en 24 jaar aangehouden in verband met bezit van softdrugs. De heren reden op de A16, kregen een volgteken en zijn gecontroleerd op de Rijksstraatweg. De speurhond trof in de voering van de voorstoelen 40 gram softdrugs aan. Aangezien de heren de boete van 270 euro niet konden betalen zijn ze ingesloten.