1e persbericht van vrijdag 20 augustus

Eindhoven 20-08-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Politiebureau Helmond West gesloten wegens verhuizing

Het politiebureau Helmond West is vrijdag 27 augustus aanstaande de hele dag gesloten. De politie van Helmond West gaat die dag verhuizen van de Mierloseweg 71 naar een nieuw pand aan de Steenovenweg 40. De politie van Helmond West werkt gewoon door tijdens de verhuizing. Alleen het bureau is niet toegankelijk. De politiebureaus van Helmond Centrum en Helmond Oost nemen de zaken van het bureau Helmond West waar die dag. Op dinsdag 31 augustus is het nieuwe bureau aan de Steenovenweg weer voor iedereen toegankelijk. Bellen naar het nieuwe politiebureau kan via het algemene nummer 0900-8844.

Helmond: Verkeersongeval

Een 20-jarige Helmonder is donderdagavond rond 19.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Rembrandtlaan en Wolfsputter Baan. Een 51-jarige Helmonder die met zijn auto op de Wolfsputter Baan reed verleende op de kruising geen voorrang aan een van links komende snorfietser. De bestuurder van de snorfiets liep een open beenbreuk op en is naar het Elkerliek ziekenhuis in Helmond gebracht.

Best: Inbraak inwoning

In een woning aan de Sierheuvel in Best is tussen 16 augustus en donderdagavond ingebroken. De daders wisten via een kattenluik een achterdeur te openen. Er zijn een computer, een monitor, een PDA en twee aircotoestellen gestolen.

Mierlo: Man aangehouden voor benzine diefstallen

De politie heeft donderdag om 14.45 uur in zijn woning in Mierlo een 42-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht in juli en augustus op meerdere plaatsen in Geldrop en Eindhoven te hebben getankt zonder daarvoor te betalen. Ook wordt hij er van verdacht in Mierlo een aanhanger te hebben gestolen. De man heeft inmiddels de meeste zaken bekend. Hij is ingesloten.

Valkenswaard: Auto botst tegen boom

Donderdagavond rond 23.30 uur is op de Maastrichterweg in Valkenswaard een 31-jarige man uit Neerpelt gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een boom botste. De bestuurder kwam uit de richting van Valkenswaard en raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. De man liep een vermoedelijke nierkneuzing op en is naar het Maxima Medisch Centrum gebracht.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling slot fiets

Op de Mathildelaan is donderdagavond om 22.50 uur een 35-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Een politieman zag dat de verdachte voor het politiebureau het slot van een fiets met een steen vernielde en vervolgens met de fiets weg wilde fietsen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. De fiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Vrijdagmorgen om 00.04 uur is op de Galvanistraat een 28-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn 29-jarige echtgenote, bij een echtelijke ruzie, te hebben mishandeld. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na inbraak

Een 23-jarige inwoner van Eindhoven is vrijdagmorgen om 06.20 uur op de Stokroosstraat aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een bedrijf aan de Sint Petrus Canisiuslaan eerder in de nacht. De auto van de verdachte bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Hij is voor onderzoek ingesloten. De auto is inbeslaggenomen en veilig gesteld voor onderzoek.

Valkenswaard: Inbraak in een bedrijf

In een bedrijf aan de Leenderweg is tussen donderdagmiddag 17.30 uur en vrijdag 01.00 uur, ingebroken. Men vernielde de etalageruit en deed een greep in de kassa. Hierbij is ongeveer 400 euro buit gemaakt.